#Moda

5 GLAVNIH TRENDOVA ZA PREDSTOJEĆU JESEN

Od kaputa, sukanja do čizama, evo što nam svjetski kreatori predlažu za jesen koja je pred nama.

Animal print

 

Hladno vrijeme kao da ima neku vrstu Pavlovljevog efekta sa „animal printom“, tako da i ova jesen neće biti drugačija. Većina najvećih modnih imena od Toma Forda preko Viktorije Bekam, predstavili su nešto u printu ocelota, zmije, zebre, leoparda ili tigra, dok se  Zarina nevjerovatna kolekcija sastoji od čak 64 animal print  dijela.

 

Kako se sve se ovo događa u svjetlu opsežne zabrane korišćenja pravog krzna, čini se da bi u pitanju mogla biti neka vrsta terapije zamjene.

Plisirane suknje

 

Više kao mikro trend, plise je jedan od najupečatljivijih  detalja jeseni, pogotovo na suknjama do članka - prošlogodišnjem trendu – čiji je uticaj na žensku garderobu sve jači iz sezone u sezonu. Na vama ostaje kako ćete ga nositi, preko pantalona kako predlaže Valentino, ili mnogo realnije, sa uzanim svijetlim džeperićem , kako predlaže Top Šop .

Bijele čizme

 

Teško je nazvati ih glavnim trendom sezone, jer tu su cipele sa kaiševima, kupaste štikle, kockaste štikle..

Ali ako je prošla godina čitava bila u znaku „ opasnih po život čarapa čizama“( baš tako kako zvuči), ova sezona bi mogla biti u znaku bijelih. Jer ako za svaku skupu varijantu (tipa Baleciaga ili Maison Margiela) postoji jeftinija verzija( tipa Zara, Top Šop) , to znači da nam se ovaj trend uveliko smiješi.

Kaputi od tvida

 

Malo robustniji modni trend iz očiglednih razloga – tvid! On je topao, grub ali i prilagodljiv, i ovo je manje kao povratak  a više kao neka vrsta oživljavanja trenda.

Ima ih raznih, od prevelikih kod Miu Miu, ravnih i jednostavnih kod Calvina Kleina, nemoguće je odrediti model sezone ali je tvid definitivno materijal koji će dominirati.

Boje, boje boje!

 

Obzirom da je boja i koncept  „millenial pink“ srušila internet 2016, sve su oči bile uprte u podjednako unosnog naslednika.

Činilo se kao Gen Z žuta, koju je Amal Kluni nosila na kraljevskom vjenčanju, raspravljalo se i o melodramatičnoj lila, pominjana je i drečavo narandžasta, dok trendseteri idu ka zelenoj..

Istina je, bilo što samo da nije crno!

 

 

Sa www.theguardian.com  prilagodila Jelena Vukić

Foto: www.onlywardrobe.com

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: