#Moda

DŽEMPER ZBOG KOG JE NASTAO HAOS U MODNOM SVIJETU!

Gucci već neko vrijeme igra po tankoj ivici sa svojim kampanjama i modelima.... 

 

Gucci koji trenutno zauzima prvo mjesto na listi najpopularnijih brendova, nedavno je lansirao na tržište vuneni džemper koji podsjeća na "crno lice", a zbog toga je morao momentalno da se izvini javno, uz poruku da je predmet povučen iz online ponude i svih prodavnica italijanskog brenda.

 

U saopštenju Gucci je naveo da je posvjećen različitostima, i kako smatra da je to "fundamentalna vrijednost koju treba u potpunosti podržati, poštovati na čelu svake odluke koju donosimo", prenosi AP.

 

Sporan džemer je od crne vune, prekriva nos i ima crveni izrez za usta, što je na društvenim mrežama ismjevano i oštro kritikovano kao neosjetljiva i rasistička stvar.

 

"Smatramo da je raznolikost fundamentalna vrijednost koju treba da njegujemo i poštujemo i svaku odluku koju donosimo treba da temeljimo na tome. Potpuno smo posvjećeni poštovanju različitosti u našoj organizaciji i pretvaranju ovog incidenta u jednu lekciju za kompletan Gucci kolektiv", saopštili su iz ovog italijanskog modnog brenda.

 

Izvor: Elle.rs

Foto: cnn.com

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: