#Moda

DA LI ZNAŠ ŠTO JE BOHO STIL?

 

Svi nose popularni „Boho“ stil, a da li znaju što je i odakle dolazi ?

 

„Boho“ je skraćeno od „Bohemian „tj., Boemski, stil oblačenja inspirisan slobodnim, rasterećujućim stilom života hipika 1960ih i 1970ih, kao i buntovnih glumaca, pisaca, umjetnika, koji su se opirali nametnutim društevnim pravilima..

Iako popularan pre skoro pola vijeka, ponovo se 2000tih vratio bez namjere da ikada nestane.

Uvukao se u trend na mala vrata, kroz neobičan stil nekolicine poznatih glumica i manekenki. Njihova lepršava i ležerna pojava doprinjela je da Boho pono oživi i da ga ima sve više i više.

Kako ga opisati? Pa,  prevedeno na jezik mode, to je stil koji nije ograničen strogim pravilima.

 

Blizak hipi i džipsi stilu, ali je romantičniji i umjereniji. Zbog brojnih odjevnih komada i detalja koji ga karakterišu, veoma je prilagodljiv svačijoj ličnoj estetici , a čak samo i jedan  Boho detalj može  osvježiti bilo koju odjevnu kombinaciju.

 

Karakterišu ga etno motivi, lepršavost, slojevitost, prozirni lagani materijali poput svile,lana, viskoze, puno veza i heklanja, mnogo boja. Kod Bohoa ne možete pogriješiti jer nema pravila pri kombinovanju!  Dopušta nam da se  potpuno oslobodimo, poigramo sa kombinovanjem i pustimo mašti na volju! Dakle, uzmite Boho detalj koji volite i prilagodite ga svom stilu!

A što su to Boho detalji..

Džins, vez, pačvork, karo, perlice, nitne, cvijeće, vezene košulje, kratke čizmice, providno, prevrnuta koža, ravne sandale, naočare za sunce, ukrasi, broševi, bedževi, čipka, starke, rese, majice sa r'n'r printom, duge suknje, haljine, plise, narukvice, šeširi, duga raspletena kosa, lagane pletenice.. Sve što je rasterećujuće, opuštajuće i što odiše slobodom..

Autor : Jelena Vukić

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: