#Moda

FRIZURE KOJE ĆE OBILJEŽITI OVU GODINU

U slučaju da ste baš sada u potrazi za novim rješenjem, predstavljamo vam nekoliko frizura koje će dominirati godinom pred nama.

 

Prvi mjeseci svake nove godine u nama nekako prirodno uzrokuju želju za promjenom. I dok su stavke poput promjene posla, grada stanovanja ili čak kilaže nešto teže za izvesti, ono što baš uvijek možemo promijeniti jeste - frizura.

 

Ako ste tokom života ikada napravili taj doslovni drastični rez (ili promjenu boje), onda znate da se zapravo radi o fantastičnom osjećaju koji je teško opisati. Jasno je da stilizovanje kose ne može iz temelja promjeniti naš život, ali niko ne može poreći da nam ne daje neku novu energiju.

 

Primjetićete da se neki trendovi nastavljaju iz prethodnih godina, ali došlo je i do pojave nekih sasvim novih.

 

Odvažite se!

Kratki bob

Ova je frizura popularna posljednjih nekoliko sezona, i zapravo nema naznaka da će tako skoro to prestati da bude. Spadate li u one koji oduvijek pate za slavnom french chic estetikom, ovo je frizura o kojoj treba ozbiljno da razmislite. 

"Beach waves" u nešto drugačijoj formi

Talasi u kosi su frizura koja nam nikad ne može dosaditi, a ako je suditi prema trenutnim prognozama, biće izuzetno prisutni i u 2019. Međutim, izgledaće pomalo drugačije od onih na koje smo navikli; biće još opušteniji i djelovaće još prirodnije.

Coral boja

Kad Pantone odredi boju koja će obilježiti neku godinu, možete biti sigurni da ćete je viđati u brojnim modnim i kozmetičkim kolekcijama. Isto tako, često se pojavi i u varijanti boje za kosu, a čini se da će koralna boja ove godine biti zastupljena.

90-e se vraćaju

 

Masivne kopče za kosu, ukosnice s velikim zlatnim ili srebrnim ukrasima, rajfovi i trake za kosu, samo su neki od detalja koje pamtimo iz nekih prošlih vremena, a koji će svoj veliki povratak imati i u sezonama pred nama. 

Uredno začešljana kosa s pletenicom

Pletenice su još jedna verzija frizure koja baš nikad ne izlazi iz trenda, u ovoj ili onoj varijanti. Brojni stilisti za kosu predviđaju da ćemo je ovaj put gledati u elegantnoj niskoj varijanti s kosom pripijenom uz tjeme.

Niski rep

Riječ je o frizuri koja nalikuje onoj prethodno opisanoj, ali bez pletenice. Niski rep i uredno očešljana kosa su jednostavna, ali dovoljno dobra frizura za sve prilike, pogotovo uz dodatak nekakvog efektnog nakita.

Djelimično raspuštena kosa

Gore pomenute kopče za kosu možete iskoristiti upravo za ovu frizuru, kako biste obuhvatili manji dio kose, dok veći ostavite da slobodno pada. Ponovo uz dodatak malo nakita dobićete frizuru koja je brza i jednostavna, a koja izgleda odlično.

Kratka kosa

Modni svijet jako voli androgeni look, pa smo na brojnim pistama tokom Nedjelja mode vidjeli razne varijante vrlo kratke kose za koju će se odlučiti samo najhrabriji. Ipak, sjetite se da vjerovatno ne znate nikog ko se odlučio na drastično skraćivanje kose i zažalio. Upravo suprotno!

Zalizana kosa

Pripremite velike količine gela za kosu i isprobajte kako vam stoji ultimativna holivudska frizura - moglo biste prijatno da se iznenadite!

 

Izvor: www.elle.rs

Foto: Pinterest

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: