#Moda

KOMBINEZON, NEKAD UNIFORMA ZA RADNIKE, DANAS NEIZOSTAVNI DIO SVAČIJEG GARDEROBERA

U njima su radnici obavljali teške poslove u fabrikama, padobranci skakali iz aviona, a Nil Armstrong je u jednom primjerku sletio na Mjesec. Da im je neko tada rekao da će kombinezoni postati sinonim za žensku eleganciju, vjerovatno bi se svi slatko nasmijali. Pa opet, kombinezoni su postali upravo to. Odjevni komad, čiji su korjeni u radničkoj odjeći, osvojio je modne piste i ulice, a gotovo da nema dizajnera koji im nije posvetio barem dio kolekcije.

Djeluju elegantno, sofisticirano, ženstveno, a opet praktično. Mogu biti za svaki dan, ali i za svečane prilike, sa prugama, cvjetnim motivima, u pastelnim bojama, ali i u uvijek aktuelnoj crnoj, koja, u ova moderna vremena povremeno vrlo uspješno mijenja malu crnu haljinu.

 

Za svaki dan birajte one sa kraćim nogavicama koji liče na suknja-pantalone, za veče sa dužim. Saten, pliš, muslin, til, čipka - svi materijali su u opticaju. Gornji dio može biti u obliku korseta, ali i sa dugim rukavima.

 

Zabluda je da ih mogu nositi samo visoke i vitke djevojke, niže dame treba da biraju modele sa dužim nogavicama, gotovo do poda i da ih kombinuju uz cipele sa visokom potpeticom ili platforme. Godinama unazad u trendu su i kombinezoni sa širokim nogavicama, a ove sezone vraćaju se i u vidu kapri pantalona, farmerki, teksas šorceva...

 

Ukoliko još niste sebi priuštili neki, obavezno probajte ovaj neobični odjevni predmet i videćete da je elegantan poput odijela a udoban poput haljine za plažu i u njemu ćete sigurno izgledati odlično!

 

 

 

Izvor:Novosti.rs

Foto: Pinterest

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: