#Moda

NIKE NAPRAVIO PATIKE OD OTPADAKA FABRIČKIH PODOVA

Kako su pritisci za održivošću sve jači u modnoj industriji, Nike je postao jedan od najnovijih brendova koji se bave tim problemom , a njihov novi proizvod je pravi pokazatelj toga.

 

Nike je 5. februara najavio izlazak svojih novih patika, nazvanih 'Space Hippie' i njegova četiri različita modela. Prema saopštenju ovog brenda, patika će upotrebiti otpadne materijale  da bi proizvela ove komade obuće. U saopštenju za štampu objašnjava se da novi model patika „transformiše otpadni materijal sa fabričkih podova“ u radikalno izražavanje takozvanog cirkularnog dizajna. Svaki detalj četiri modela Space Hippie, od izbora materijala do načina izrade i pakovanja, izabran je s obzirom na njegov uticaj na životnu sredinu."

 

Pokretanje Space Hippie pomaže  Nikeovoj misiji da smanji njegov globalni trag i proširi se na inicijativu za održivost, koju je brend nazvao „Pomeri se na nulu“. Prema Nike-u, patike Space Hippie će biti napravljene sa najmanje „85% rPoli-a izrađenih od recikliranih plastičnih boca za vodu, majica i ostataka pređe“. "Moramo razmisliti o celom procesu: kako ga dizajniramo, kako ga pravimo, kako ga koristimo, kako ga ponovo koristimo i kako na svakom koraku smanjujemo otpad", rekla je Seana Hannah, potpredsednica održivih inovacija u Nikeu o lansiranju novih proizvoda.

 

Novi modeli su naravno  dizajnirani da se mnogima dopadnu, ali misija koja stoji iza ovog načiina proizvodnje  ih čini  još privlačnijim. Nike se sigurno ne šali  kada je u pitanju održivost. Sve četiri nove Nike Space Hippie patike biće dostupne ovog proljeća članovima kompanije Nike u SNKRS i SNEAKERS, kao i na vodećim lokacijama kompanije Nike House of Innovation i odabranim maloprodajama.

 

Sa teenvogue.com prevela i prilagodila Jelena Vukić

Foto:nike.news

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: