#Moda

NONTOURING NOVA TEHNIKA ŠMINKANJA KOJA CONTOURING BACA U ZABORAV!

Još  prošle godine težak make-up počeo je da pada u zaborav, a s njim, naravno, i jedna od najpopularnijih beauty tehnika - konturisanje. 

 

Umjesto konturisanja došao je novi način šminkanja; tzv. "nontouring". Ovaj izraz osmislila je poznata šminkerka Renee Sanganoo, a riječ je vrlo prirodnom make-upu u kojem lice oblikuje highlighter umjesto teških kontura bronzerom. 

 

Poenta "nontouringa" je da se našminkate tako da izgledate svježe i odmorno, ali da zapravo niko ne vidi da ste našminkani. 

 

Ova make-up tehnika odlična je za sve one koji na dnevnu make-up rutinu ne žele da potroše više od deset minuta, a obožavaju je i mnoge poznate dame kojima je upravo "nontouring" svakodnevni beauty odabir. 

 

Kako biste postigli ovakav izgled sve što treba da uradite je da  nanesete bazu za make-up koja će smanjiti vidljivost pora i crvenila, zatim uklonite nedostatke korektorom koji nema mat završetak i na kraju na najizraženije tačke lica poput jagodica, čela i sredine nosa nanesete fino mljeveni highlighter koji nema velike i grube čestice šljokica već onaj koji će se stopiti s bojom vaše kože i dati vam prirodan sjaj. 

 

Izvor: www.index.hr

Foto: byrdie.com

 

 

 

 

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: