#Moda

TEKSAS ŠORC ZAUVIJEK U MODI!

Da šorts nema namjeru da nestane sa modne scene, tokom poslednjih nekoliko godina pobrinule su se mnoge svjetske zvijezde.

 

Zna se kada je izumljen džins (oko 1700. godine, u Francuskoj), ali niko ne može da tvrdi kada je tačno početkom 20. vijeka nastao prvi šorts od ovog materijala. Ipak, u modnoj istoriji ostalo je zabilježeno da je postao popularan sedamdesetih godina, u dekadi "buma" britanskih i američkih pank i rok muzičara. Naročito ga je promovisala pjevačica Pati Smit.

 

Da šorts nema namjeru da nestane sa modne scene, tokom posljednjih nekoliko godina pobrinule su se mnoge svjetske zvijezde: Kejt Mos, Viktorija Bekam, Rijana, Bijonse...

 

Šorts je, zahvaljujući njima, postao dio svakodnevnog odijevanja urbanih djevojaka i prestao da bude samo nezaobilazni komad "morskog autfita".

 

Ovog ljeta on je, čini se, kraći nego ikada, budući da iz njega izviruje i postava džepova. Bilo da je grubo odsiječen i potpuno neobrađen, ili da su njegovi krajevi podvrnuti, kombinuje se uz pamučne majice, topove, košulje od džinsa, a za "ozbiljnije" dnevne varijante može da se nosi uz elegantnije košulje i lanene sakoe.

Osim tradicionalnih plavih, moderni su i bijeli i šortsevi od džinsa ofrarbanog u neku od aktuelnih boja - tirkiznu, crvenu, zelenu...

 

 

Izvor: http://www.antenam.net

Foto: Pinterest

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: