#Novosti

31. „BARSKI LJETOPIS“ BIĆE OTVOREN U SUBOTU 16. JUNA KONCERTOM CRNOGORSKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA

 

Trideset prvo izdanje „Barskog ljetopisa“ biće svečano otvoreno 16. juna velikim koncertom Crnogorskog simfonijskog orkestra. Koncert, koji se realizuje u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, a pod dirigentskom palicom maestra Grigorija Kraska, biće održan na Šetalištu kralja Nikole, kod gradske marine, sa početkom u 21.00.

 

Biće to prvi put da Crnogorski simfonijski orkestar nastupa na „Barskom ljetopisu“. Tom prilikom izvešće repertoar koji obuhvata djela nekih od najznačajnijih kompozitora, kao što su Bize, Pučini, Rosini, Štraus, Šostakovič, Smetana i dr. Na otvaranju će govoriti Aleksandar Bogdanović, ministar kulture u Vladi Crne Gore, dok će festival zvanično proglasiti otvorenim Dušan Raičević, potpredsjednik Opštine Bar.

Dan kasnije, 17. juna počeće i zvaničan program festivala, kada će se ljubiteljima književnog segmenta predstaviti autor iz Srbije, Dušan Vesić. On će na platou „Knjaževe bašte“ od 21h, promovisati roman „Magi – kao da je bila nekad“.

Riječ je o biografskoj priči o velikim mukama, blistavom daru i tragičnom kraju najveće heroine jugoslovenskog rock’n’rolla, o Margiti Stefanović, nekadašnjoj članici benda EKV.

U nastavku festivala biće otvoren i pozorišni program. Naime, 18. juna u amfitetatru Starog Bara, sa početkom u 21.30, biće odigrana prošlogodišnja koprodukcija „Ljetopisa“ i Kraljevskog pozorišta „Zetskim dom“ – „Orkanski visovi“, u režiji Dore Ruždjak Podolski.

Karte za ovu, kao i za sve ostale predstave ovogodišnje selekcije, mogu se rezervisati pozivom na broj 068/278-760.

Velika novina ovogodišnjeg pratećeg programa biće Festival horova, koji će se održati 18, 19. i 20. juna.

 

U toku ta tri dana, na Šetalištu kod gradske marine nastupiće crnogorski horovi: „Kic Pop“ iz Podgorice, hor „Jedinstvo“ iz Kotora, horovi „Zima“ i Antivari Musica“ iz Bara, kao i Hor Umjetničke škole „Vasa Pavić“ iz Podgorice, koji će tom prilikom izvoditi savremene obrade.

Svi koncerti počinju u 21.30h.

Festival „Barski ljetopis“ trajaće do 12. avgusta do kada će biti realizovano 75 programa iz domena književne, likovne, muzičke i pozorišne umjetnosti.

 

Svi programi, po uzoru na koncept ustanovljen na prošlom, jubilarnom festivalu, podijeljeni su na dva komplementarna dijela –Večernju scenu, koja je tradicionalnog tipa i Prateći program.

 

Svi podaci o programu, detalji i dodatne informacije nalaze se na oficijelnom sajtu festivala

 

 

www.barskiljetopis.me

 

Izvor: Barski ljetopis

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: