#Novosti

AKO VEĆ NISTE, OBAVEZNO POSJETITE IZLOŽBU „ALTERNARTIVNE ČETVORKE“ IZ BARA

Oni su skromni, kažu da nemaju nekakve posebne biografije. Inače su  ortaci, druže se i otprilike su isto godište.

 

Imamo ista interesovanja , muzika , filmovi, književnost i na ovu ideju smo  došli spontano, razgovarajući među sobom - kaže Joko Lekić, koji dodaje da je skulpture pravio u slobodno vrijeme- „To je nešto što mi zaokupi ruke, živce i dobijam možda neki čudni rezultat, ali eto, ljudima se sviđa“.

 

Andrija Vujošević je inspiraciju za svoje radove pronašao u crnogorskom folkloru i legendama koje su nastale oko Skadra i Rumije: „Istraživao sam ruski i slovenski folklor i došao do otkrovenja da je naš folklor jako bogat, pa samo odlučio da napravim nešto isključivo crnogorsko“, dok  Aleksandar Vujošević koji se vajanjem bavi nekoliko godina, a crta otkad je bio mali, kaže: „Moji radovi predstavljaju motive iz pop kulture, naučne fantastike i fantazije“,
 

Andrija Krivokapić dodaje kako su ovom izložbom  željeli  da probude Bar, grad koji je pun letargije.

Željko Milović na otvaranju je održao govor i tom prilikom rekao:

 

„Priča o alternativi je priča o slobodi, a priča o alternativi u umjetnosti je priča o slobodnoj, nesputanoj umjetnosti, onoj koja ne robuje normama i pravilima, koja se ne da ukalupiti u unaprijed dogovorene koordinate. Ovdje je riječ o četiri momka iz Bara, ispisnika rock generacije, ali ne one prve, ni druge, nego iz vremena kad je rock kao subkultura mutirao u razne pojavne oblike. Upotrijebiću izraz koji strašno volim - pred nama su 'renesansni umjetnici' u smislu ljudi koje ne zanima iskazivanje kroz samo jednu granu umjetnosti, već se bave ili su se bavili i muzikom, glumom, stripom... Njihov rad bi danas kritičari zvali postmodernom,  što je u stvari samo ljepši izraz za 'kreiranje nečega od svačega“

 

 

Momci su zadovoljni  što su  prilično brzo organizovali izložbu  i prezadovoljni su reakcijama Barana.

 

"Otvaranje je bilo sjajno, premašilo je nasa očekivanja. U svakom slučaju sve sjajno. Zahvalni smo galeriji V.A.Leković i ljudima iz galerije- upravniku Milunu ali i Branu, Dragoslavu i Rakonjcu",- dodali su na kraju.

 

 

Izvor : Barinfo, Jelena Vukić

Foto : privatna  arhiva

 

 

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: