#Novosti

AKTIVNOSTI U OŠ ,,MEKSIKO“

Protekli period  u OŠ ,,Meksiko“ obilježeni je  nizom aktivnosti.

Počelo se  sa  NTC radionicom za učenike I razreda na časovima fizičkog vaspitanja, koju je u okviru saradnje sa roditeljima realizovala vaspitačica vrtića ,,Svetionik“, Snežana Andrović.

 

Nastavljeno je  posjetom polaznika vrtića ,,Polje“ koji su na časovima likovne kulture , zajedno sa sadašnjim prvacima pripremali proizvode za Proljećni sajam.

Preduzetnički duh  i  kreativnost učenika I i II razreda i budućih prvaka, polaznika  vrtića ,, Polje“ prilikom ove aktivnosti došle su do punog izražaja. 

Uslijedio je Teatar u školi na kojem su dramske sekcije za mlađi i stariji uzrast, kao i dramska sekcija stranih jezika predstavile ono što su tokom godine pripremale sa svojim nastavnicama.

Na  XI Festivalu dječijeg teatra Crne Gore ,,Čedo Dragović“ dramske sekcije su osvojile  1. mjesto za epizodnu žensku ulogu koju su dobile tetkice iz predstave ,,Uspavana ljepotica“ Željana Marsijepović, Ema Kujović i Nataša Merdović, kao i 3. mjesta za scenu za obje prdstave, ,,Uspavana ljepotica“ koju su pripremale učitaljice Radmila Obradović i  Munira Delalić i ,,Kapetan Džon Piplfoks“ nastavnice Rajke Nikolić.   

Uslijedilo je učešće u programu „SVI PUTEVI VODE DO KNJIGE“- Kviz igri „Čitam i igram se“ i Kreativnoj radionici „Rastem uz Malog princa“ - koji su osmislili Kulturni centar Bar i Narodna biblioteka i čitaonica  ,,Ivo Vučković”.

 

Ni ove godine nijesmo propustili  Olimpijadu znanja pa smo imali takmičare iz matematike, hemije i biologije. 

Nastavili smo saradnju sa srednjim školama pa su predstavnici Srednje ekonomsko-ugostiteljske i Srednje stručne škole učenicima IX razreda prezentovali svoje škole, kao i uslove za upis i smjerove koji su ponuđeni za narednu školsku godinu.

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom, obilježili smo 96. rođendan škole na kojem su pohvalnice i školski list ,,Primorac”, kao najbolji članovi sekcija, dobila 22 učenika. Povodom ovog značajnog datuma bili su raspisani literarni i likovni konkurs ,,Mojoj školi za rođendan”.  Na ovom konkursu svoju ljubav prema školi na papir su najljepše prenijeli:

 

 

 

Literarni konkus mlađi uzrast:

1. Hristina Ružić V-3   - 1. mjesto

2. Vladana Zarić  IV-1  -  2. mjesto

3. Sara Muratović V-1  -  3. mjesto

 

Literarni konkus stariji uzrast:

1. Jovana Martinić IX-4 - 1. mjesto

2.  Božidar Marđokić  IX-3 - 2. mjesto

3. Aldijan Bahović  VI-2 -  3. mjesto

 

Likovni konkus mlađi uzrast:

1.  Arijan Ćeranić II-2 -   1. mjesto

2.  Nada Zarubica IV-2 -  2. mjesto 

3.  Alboiu Sebastian V-3 - 3. mjesto

 

Likovni konkus stariji uzrast:

4.   Melisa Mujović  IX-4 - 1. mjesto

5.   Jelena Popović VIII-1 - 2. mjesto 

6.  Aleksandra Stojanović VIII-1- 3. mjesto

 

Učenicima koji su osvojili prva tri mjesta su uručene knjige, a pored knjiga onima koji su osvojili  1. mjesta su dodijeljene i novčane nagrade. 

 

Uzeli smo učešća i na Opštinskom takmičenju recitatora, kao i takmičenju  ,,Profesionalna orijentacija“  u organizaciji CIPS-a na kojem je učenik IX razreda

Danilo Janjić osvojio prvu,  a učenica  Amina Dacić treću  nagradu na likovnom konkursu.

 

 

Izvor: OŠ "Meksiko"

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: