#Novosti

BROJNE DECEMBARSKE AKTIVNOSTI U OŠ ANTO ĐEDOVIĆ

U OŠ “Anto Đedović” u toku je školsko takmičenje iz stranih jezika i prirodnih nauka, a osim toga, u proteklih mjesec u ovoj obrazovnoj ustanovi realizovane su brojne aktivnosti.
 

Devetog decembra učenici ove škole učestvovali su na Međuškolskim sportskim takmičenjima.

 

16. decembra učestvovali su na opštinskom takmičenju iz biologije. Ana Kornjuhina osvojila je četvrto mjesto.
 

Marija Pavlović iz IX-1 nagrađena je kompletom sabranih djela Iva Andrića. Nagradu je dobila od dnevnog lista „Dan“, u okviru akcije podrške uspješnim i talentovanim učenicima.
 
Dan ljudskih prava - 10. decembar bio je povod za posjetu predstavnica institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore. 

 

Duška Šljivančanin, Jovana Jocović i Milica Kovačević govorile su o instituciji ombudsmana i Konvenciji o pravima djeteta, kao i o tome kome se mogu obratiti ako im je pomoć potrebna. One su članovima Učeničkog parlamenta predočile mogućnost učešća u izboru za Zlatnog savjetnika ombudsmana. Riječ je o učenicima koji su u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima ove institucije, koji svojim idejama, predlozima i sugestijama učestvuju u zaštiti i unapređenju dječijih prava.
 

Članovi školske sekcije Crvenog krsta su 5. decembra imali edukaciju o pružanju prve pomoći, a predstavnik škole učestvovao je i na treningu iz prve pomoći za prosvjetne radnike. Nedjelju dana ranije, predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta učenicima su održali predavanje o istorijatu i ciljevima ove humanitarne organizacije.
 

Svjetski dan borbe protiv side obilježen je tako što su učenici starijih razreda kolektivno odgledali predstavu “Probudi se i budi tu”, koja prikazuje probleme narkomanije, bolesti zavisnosti i vršnjačkog nasilja.
 

O toleranciji, druženju i ravnopravnosti učenici nižih razreda učili su kroz druženje sa Radojicom Stankovićem-Šantom Pantom.
 

Svjetski Dan djeteta u OŠ „Anto Đedović“ obilježen je realizacijom edukativne radionice o internetu, koju su osmislili bibliotekarka i profesor informatike.
 

Od 20. do 26. novembra u školi je organozovana „Nedjelja italijanske kuhinje“, a učenici su, sa roditeljima i profesoricom italijanskog jezika, pripremali italijanske specijalitete.

Od 29. novembra do 1. decembra učenici sedmog razreda ove škole boravili su na Ivanovim koritima. Obišli su kulturno-istorijske znamenitosti i učestovali u kvizu „Upoznaj Prijestonicu“.
 
U okviru Festivala „Susreti pod starom maslinom“, škola je bila domaćin „Pjesničkog karavana“. Pjesnici Slobodan Bećo Došljak, Olivera Cvetić i Radmila Knežević družili su se sa djecom i promovisali svoje knjige pjesama, a školskoj biblioteci poklonili su svoja djela.
 
Učenici OŠ „Anto Đedović“ su u susret „Maslinijadi“ organizovali i preduzetničeke radionice. Svoje rukotvorine sa motivom masline prodavali su na školskom štandu na „Maslinijadi“.
 
U školi su zadovoljni i rezultatima svojih učenika na „Uličnoj trci“ za Dan Bara. 

PetraRažnatović iz III-1 osvojila je prvo mjesto, kao i Mia Šofranac iz IV-1. Jovana Raketić iz V-2 bila je prva, a Maša Čuljković iz istog odjeljenja druga. Anabela Mujović i StrahinjaStriković iz VI-2 zauzeli su prva mjesta, Balša Đoković iz VI-1,treće. Prvim mjestom okitio se i Srđan Lunić iz VII-1, ispred Mihaila Novakovića iz istog odjeljenja. Mia Ražnatović iz VIII-1 zauzela je drugo, a Andrea Rajšić iz istog odjeljenja, treće mjesto.
 
Na kvizu „Koliko poznajem svoj grad“ učestovali su Danijel Škrijelj iz IX-1 i Milica Perišić i Tijana Nikolić iz VIII-2.

 

 

Izvor: Barinfo.me

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: