#Novosti

MILENKO RATKOVIĆ – PISAC ZLATNOG SRCA

Milenko Ratković  je do sada mnogo puta pokazao da je veliki pisac, ali i veliki čovjek. Da su mu djeca na prvom mjestu pokazao je kako prethodnih tako i ove godine. Naime, ne samo da piše za njih, nego im i sa velikim zadovoljstvom  poklanja svoje knjige.   

Učenicima  OŠ ,,Meksiko”  već godinama unazad daruje svoja djela, a tradiciju darivanja nije prekinuo ni ove godine pa im je  poklonio 130 primjeraka  starobarskih anegdota  ,,Vedar narodni duh“.

 

Ratković je  očigledno  jedan od onih rijetkih koji su svjesni da je najbolji  način da se svaki dan započne dobro onaj da se pri buđenju misli na to koga bi toga dana mogli obradovati. On smatra da ,,dobrota u riječima stvara povjerenje, dobrota u mislima stvara dubinu, dobrota u davanju stvara ljubav”.

 

Jedno od najvrednijih   blaga  na svijetu je  nositi mladost u srcu, a da u srcu nosi mladost, bez obzira na to što je ovih dana proslavio svoj 88. rođendan, Ratković je pokazao  ovim svojim  činom.

 

Ovim putem  Škola ,,Meksiko”, učenici i njihovi roditelji  izražavaju zahvalnost ovom velikom piscu zlatnog srca.

 

Izvor: OŠ"Meksiko"

Foto: OŠ"Meksiko"

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: