#Novosti

MNOGOBROJNA DEŠAVANJA U ŠKOLI MEKSIKO

Tokom proteklog perioda u OŠ ,,Meksiko” realizovan je niz aktivnosti.

 

Početkom septembra Opština je obradovala učenike prvog razreda kompletima udžbenika, a  predstavnici Port of Adrie  školskim priborom, poželjevši im na taj način srećan i uspješan početak školovanja.

 

Razvijenu ekološku svijest i odgovorno ponašanje u životnoj sredini pokazali su učenici osmog razreda koji su sa svojom nastavnicom biologije Ramizom Johom učestvovali u ekološkoj akciji „Nastavimo drugačije“ - „Let's do it Montenegro“  pod sloganom:

 

,, Svi zajedno za bolji i ljepši život građana Bara i ekološke države Crne Gore!“ .

Predstavnici Centra bezbjednosti Bar su 17. septembra učenicima prvog razreda održali čas o bezbjednosti u saobraćaju, a 24. učenicima osmog razreda  predavanje na temu ,,Vršnjačko nasilje”.

Učenici devetog razreda su  od 24.  do 27.  septembra bili  na ekskurziji i tom prilikom upoznali prirodne ljepote i kulturno-istorijske znamenitosti sjevera Crne Gore.

U okviru Dječije nedjelje za učenike od prvog do osmog razreda organizovan je Jesenji kros, održana priredba povodom prijema prvaka u Dječiji savez poslije koje je svako odjeljenje po tradiciji zasadilo maslinu, svoje Drvo generacije.

 

Nakon sađenja masline učiteljice su  svoje đake odvele u školsko dvorište na koje su preselile krede sa polica kraj tabli  pa je  sivi beton živnuo u raznim  bojama. Ovim  maštovitim ,,asfaltiranjem” prvačići su pokazali da su pravi mali kreativci i učinili  školsko dvorište još ljepšim.

Učenici osmog razreda, njih dvadeset, predvođeni nastavnicom Marijanom Đurnić,  su 10.oktobra bili na Otvorenim danima nauke i obišli  Multimedijalnu izložbu „Arheologija prošlosti i arhitektura znanja “, a zatim učestvovali u radionici   ,,Mjerenje karbonskog otiska”.

Istog dana predstavnici Đačkog parlamenta su  sa pedagogicom škole Oliverom Pešić u Budvi prisustvovali savjetovanju koje je organizovao Zavod za školstvo na temu ,,Korupcija u obrazovanju“.

 

 

Izvor: OŠ"meksiko"

Foto:OŠ "Meksiko"

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: