#Novosti

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN POZORIŠTA U OŠ ,,MEKSIKO“

Svjetski dan pozorišta  27. mart  u školi ,,Meksiko“ obilježen je održavanjem Teatra u školi. 

 

Kako bi djecu  bar na trenutak odvojili od  interneta i društvenih mreža, koji ih udaljavaju  od druženja sa vršnjacima,  članovi dramskih sekcija za  mlađi i stariji uzrast na našem i engleskom jeziku  su za  učenike od III do VIII razreda odigrali  predstave prilagođene njihovom uzrastu.

Učenici III, IV i V razreda družili su se sa ,,Crvenkapom i lijenim vukom”, koju je izvela dramska sekcija mlađih razreda. Predstava je sinteza ,,Crvenkape” i ,,Snežane i sedam patuljaka”” čiji se likovi ujedinjuju i pozivaju Šumsku Vilu da u naš grad donese miris i toplinu proljeća. Priče poznate  svačijem djetinjstvu predstavljene su na sasvim drugačiji način s porukom mira, ljubavi, poštovanja i tolerancije među ljudima.

Dramska sekcija stranih jezika je na engleskom jeziku izvela skeč ,,Lucky hat”.

Predstava ,,Ako je verovati mojoj baki” je priča koja je sastavni dio djetinjstva, priča  o nestvarnim likovima i događajima koje nam, obično pred spavanje, pričaju naše majke, a posebno bake. Bake su nas učile da je nešto od ovog svijeta dobro i toplo, okrenuto čovjeku i životu, a onaj ostatak pomalo zločest. Srećni su oni koji su imali baku da im kaže pokoju istinu, ali i pokoju slatku malu neistinu, da im da iskren savjet i recept pisan iskustvom. Dramatizaciju ove priče Desanke Maksimović su izveli učenici V-2 odjeljenja.

Učenici VI, VII i VIII razreda uživali su u predstavi ,,Happy birthday, Lady Moneydags” koju su izveli učenici VI razreda dramske sekcije na engleskom jeziku.

 

Na kraju se predstavila dramska sekcija starijih razreda pričom o Malom princu i njegovoj ruži, vječitom dječaku koji ostaje u svima nama.   Dirljivom pričom o ljubavi, dobroti i ljepoti, o strpljenju, prijateljstvu i nesebičnom davanju, o tome kako ,,čovjek samo srcem dobro vidi" zaokružen je ovogodišnji Teatar u školi ,,Meksiko”.

 

Održavanjem Teatra, koje je već  tradicionalno, ova ustanova pokazuje da je svijesna  koliko je bitno  djecu na vrijeme upoznati sa kulturom pozorišta koje  ih uči  da razmišljaju, da sanjaju, maštaju i da se igraju, otkrivaju različite junake ili se susreću sa već poznatim i upijaju njihove poruke i priče koje im omogućavaju da stiču nova iskustva i izvlače korisne pouke bitne za formiranje svestrane ličnosti.

 

Izvor: OŠ Meksiko

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: