#Novosti

PREDSTAVOM “DA BAR NISAM ŽENSKO” ZATVORENO DRUGO IZDANJE ZIMSKE SCENE “LJETOPISA” Trideset drugi “Barski ljetopis” od 30. juna do 18. avgusta

Predstavom „Da bar nisam žensko“ u režiji Vladana Đurkovića koja je u subotu, 20. aprila odigrana u Dvorcu kralja Nikole, stavljena je tačka na drugo izdanje Zimske scene „Barskog ljetopisa“ i na taj način je zaokružena priča o kulturi u gradu pod Rumijom tokom zimskih mjeseci.

 

Priča ovog komada u produkciji Muzičko opersko teatarske organizacije (MOTO) nastala je po istinitim događajima i prikazuje mladu migrantkinju iz Avganistana Zahru u njenom bijegu ka Evropi.

 

Kroz dva toka radnje publika je pomno pratila Zahrinu (Milica Stefanović) borbu na granici sa krijumčarkom Rahom (Vaja Dujović) i paralelno njenu borbu sa nemilosrdnim imigracionim sistemom koji predstavlja službenica Fatima čiji lik takođe tumači Dujovićeva.

 

Publika, koja je i ovog puta do posljednjeg mjesta ispunila salu Dvorca, aplauzima je iznova pozdravljala ove dvije maestralne glumice, a neki su u suzama napustili salu. Kako Stefanovićeva kaže, ovakve reakcije su pokazatelj da u Baru stanuje prava pozorišna publika.

Prije samog početka predstave publici se obratila i PR festivala „Barski ljetopis“ Anđela Antunović koja se ovom prilikom vjernoj publici zahvalila za pažnju i posvećenost tokom proteklih pola godine koliko je trajalo ovo izdanje Zimske scene.

 

Trideset i drugo izdanje Barskog ljetopisa svečano će biti otvoreno 30. juna i trajaće do 18. avgusta, a ovogodišnja pozorišna produkcija festivala donijeće jedno od najvećih rediteljskih imena današnjice.

 

„I ovo trideseto i drugo izdanje festivala iznjedriće svoju pozorišnu produkciju. Kao partnera imamo Gradsko pozorište iz Podgorice na šta smo jako ponosni jer sarađujemo sa renomiranom pozorišnom kućom već drugu godinu za redom. Nakon predstava „Orkanski visovi“ i „O miševima i ljudima“ ove godine publiku očekuje nešto drugačije. Na scenu postavljamo komad „Don Kihot“ i to u režiji Andraša Urbana, jednog od najeminentnijih reditelja naših prostora i zaista vjerujem da će publika imati jedno novo iskustvo“, istakla je Antunović.

 

Program „Ljetopisa“ više od tri decenije opstaje kao ključna manifestacija grada pod Rumijom, i tokom ovogodišnjeg sedmonedjeljnog izdanja svim građanima Bara, ali i gostima, pružiće priliku da uživaju u nekom od pregršt kulturno-umjetničkih sadržaja koji će okupiti najbolje kulturne stvaraoce iz Crne Gore, regiona i inostranstva.

 

Izvor: Barski ljetopis

Foto: Barski ljetopis

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: