#Novosti

PROMOVISANA KNJIGA TATJANE JAKIĆ

U Dvorcu kralja Nikole sinoć je promovisana knjiga "Nemoj da mračiš, počni da zračiš", autorke Tatjane Jakić. 

 

Ovo djelo, podijeljeno u šest cjelina, sadrži niz praktičnih savjeta kako unaprijediti svoj život i odnose sa ljudima i, kako, u stvari, biti srećan. Promocija je bila i neka vrsta treninga za postizanje sreće i spokoja.  O knjizi je, uz autorku, govorila i Jelena Vukić, urednica portala za mlade "Mravinjak" i stručna saradnica NTC sistema učenja.
 

Moto knjige je da živite iz srca, jer srce je naš najveći guru. Postoji samo jedan ispravan smjer djelovanja, a to je ljubav", kazala je na promociji autorka Tatjana Jakić.
 

"Ukoliko odaberemo put ljubavi prema sebi, bližnjima, prirodi, nećemo pogriješiti. Moramo biti borci za sreću, ali pravedni, ne nikako na bahati način, već u korektnoj saradnji sa drugim ljudima. Kada iskreno pristupamo ljudima, to će im se svidjeti i počeće da se ugledaju na nas. Mi tako postajemo nosioci promjena za jedno mnogo bolje okruženje, jer učimo jedni od drugih i rastemo zajedno. Od nekih ljudi učimo kako se treba ponašati, a od nekih kako ne bi nikada trebalo da postupamo", istakla je Jakić.

Za razliku od drugih knjiga koje govore o tuđim sudbinama i drugim ljudima, ovo djelo je namijenjeno nama samima", kazala je Jelena Vukić, urednica portala za mlade "Mravinjak" i stručna saradnica NTC sistema učenja, posvećenog roditeljima, vaspitačima i nastavnicima, sa ciljem da razvijaju potencijale kod djece.
 

 

"Ova knjiga nas tjera da se bavimo sobom na jedan lijep i neopterećujući način. Dok sam je čitala, ‘uhvatila’ sam sebe da sve o čemu knjiga govori, nekako spontano, uz osmjeh, praktikujem. Imam utisak da to nesvjesno rade svi koji je čitaju i to mi je veoma interesantno. Druga stvar, koja je, takođe, neobična za knjige, jeste da ona obiluje ilustracijama i lijepim slikama. Imam dvoje djece, sa kojima mnogo čitam i sve te dječje knjige imaju puno fotografija i ilustracija, što je dobro. Dok praktikujemo vježbe o kojima govori Tatjana, često odlutamo gledajući neku lijepu sliku i uživamo u onome što smo pročitali", naglasila je Jelena Vukić.

 

Tatjana Jakić je rođena u Beogradu. Studirala je psihologiju,piše poeziju, a bavi se i novinarstvom. Proučavala je astrologiju i metode samopoboljšanja i samorazvića. Nastupala je u jednom od prvih alternativnih teatara u Jugoslaviji. Prije ove,objavila je knjigu "Zabavni vodič kroz astrološke znake". Na promociji njene knjige "Nemoj da mračiš, počni da zračiš" publika je učestvovala i u prektičnim vježbama opuštanja, određivanja životnih prioriteta i treninga za unapređenje života i odnosa sa drugim ljudima.

 

Izvor: Barinfo

Foto: Barinfo

Video: Barinfo

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: