#Novosti

UROŠ PETROVIĆ PONOVO U BARU! NE PROPUSTITE RADIONICU ZA DJECU I RODITELJE!

U četvrtak 04.04.2019 godine, u Poljoprivrednoj školi u Baru, Uroš Petrović će održati radionicu za djecu i roditelje. Iako je Uroš već redovan gost našeg grada nekoliko godina unazad, uzbuđenje pred njegove radionice nikada ne jenjava!

 

U više od sat vremena druženja sa Urošem, naše vijuge su ustreptale, obrazi crveni od radosti i iščekivanja sljedećeg zadatka. 

 

Zadaci nisu laki, rješavaju ih zajedno i stari i mladi, zato ne oklijevajte, dođite da se zabavite ali prije svega naučite koliko je izazov za sve nas značajan, a koliko nas moderna tehnologija od  njega odvaja!

 

O Urošu:

Uroš Petrović piše knjige za djecu i mlade koje pomjeraju granice u savremenoj  literaturi. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovjesti, djela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, sve više postaju omiljenim štivom i za odrasle.

 

Uroš Petrović je dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije za doprinos kulturi kao i nekoliko drugih priznanja i nagrada, između ostalih i nagrade Zmajevih dječjih igara 2011. godine za doprinos savremenom izrazu u književnosti za djecu. 

 

Svako njegovo druženje sa čitaocima, kako sa domaćim tako i sa onima van zemlje, jeste svojevrsni spoj književnog susreta, kreativne radionice i pozorišne predstave, umjetničko-intelektualni performans koji uvek protiče u živoj, interaktivnoj atmosferi i potom se dugo pamti i prepričava. 

Uroš Petrović, je koautor programa „NTC sistem učenja”, gostuje kao predavač u školama i na fakultetima u zemlji i inostranstvu. U velikom broju časopisa objavljuje članke i fotografije, kod nas i u svijetu. Dobitnik je i najprestižnijih nagrada za fotografiju. Osnivač je Mensa World Photo Cup-a, globalnog fotografskog takmičenja. Jedan je od najuspješnijih rešavača IQ X testa na svetu.

Rođen je 1967. godine u Gornjem Milanovcu, a od 1975. godine živi i radi u Beogradu.

 

Izvor: Laguna, priredila Jelena Vukić

Foto: NTC sistem učenja

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: