#Novosti

VEČERAS U DVORCU PROMOCIJA KNJIGE "USPAVANKA ZA LJUBU", GORDANE VUJOVIĆ

 

Večeras će se u Dvorcu kralja Nikole, u 19h, održati promocija knjige "Uspavanka za Ljubu" , autorke Gordane Vujović.

 

Riječ je o zbirci kratkih priča – romansiranoj biografiji porodice i prati njen život od djetinjstva u Novom Sadu i Banji Koviljači, preko studentskih dana u Beogradu, sve do prvih godina nakon udaje u Baru.
 

Baranima će posebno upečatljiv ostati upravo ovaj posljednji segment djela, jer Vujovićka novinarski precizno, ali sa puno emocija, oživljava tzv. Staru Topolicu, od ribarske kućice Veliše Šarbaića i profesorskih kućica na mjestu današnjeg kafića „Martina“ i obližnjih teniskih terena, do hotela „Agava“.
 

Gotovo zaboravljeni likovi našeg grada oživljavaju na stranicama ove knjige i pokazuju drugačiji način života i drugačije norme ponašanja u odnosu na ovaj danas, sa puno prisnosti i saosjećanja za ljude oko sebe.

 

Gordana Vujović je rođena u Novom Sadu. Zahvaljujući ocu oficiru, živjela je sa porodicom u Subotici, da bi se na kraju skrasila u Banji Koviljači, gdje je završila osnovnu školu.

Nakon završene Gimnazije „Vuk Karadžić“ u obližnjoj Loznici, upisala se na Filološki fakultet u Beogradu. Diplomirala je na grupi za jugoslovensku književnost i srpsko-hrvatski jezik. Beogradski period i „pomorski staž“ smatra najljepšim djelovima svoje mladosti.

U Bar se doselila 1974. godine, otkada nije mijenjala svoje boravište. Deset godina je radila u Radio Baru i „Barskim novinama“. Bila je prvi zvanično imenovani urednik „Barskih novina“. Ostatak novinarske karijere provela je u „Pobjedi“. Nekoliko godina bavila se odnosima sa javnošću. Sada je u penziji.

Knjigu „Mačka sa matrikulom“, posvećenu pomorcima sa kojima je plovila tri godine, objavila je 2005. godine, a 2008. godine napisala je knjigu „Što vjetar ne odnese“ u kojoj je sabrala priče iz novinarske prakse.

 

Izvor: braskiljetopis.me, barinfo.me

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: