#Novosti

ZAVRŠNICA ZIMSKE SCENE BARSKOG LJETOPISA UZ BOGATI I RAZNOVRSTAN PROGRAM U MAJU I JUNU

Pet programa u maju i jedan junski, sadržaji su kojima će prva zimska scena Barskog ljetopisa ući u svoju završnicu. Publiku tako do 7. juna očekuju dva književna, po dva likovna i pozorišna i jedan muzički segment, usmjeren kako na crnogorske, tako i na regionalne stvaraoce. Svi programi u maju i junu počinjaće u 20h.

 

Prvi majski četvrtak rezervisan je za književni program, u okviru koga će 3. maja biti promovisan novi roman Igora Marojevića „Prave Beograđanke“, koji je uslijedio nakon nekoliko bestseler romana i zbirki pripovijedaka ovog autora iz Srbije. O djelu i njegovom stvaralaštvu, u Dvorcu kralja Nikole, sa početkom u 20h, razgovaraće prof. Maja Simović. Još jedna književna promocija zimske scene biće održana 31. maja, kada će svoje najnovije djelo „Glasovi Duklee“ promovisati crnogorski autor Miraš Martinović. Moderator ove literarne večeri biće mr Aleksandra Vuković.

U četvrtak, 10. maja u Dvorcu kralja Nikole biće realizovana predstava za omladinu i otvaranje izložbe slika. Naime, u 13h časova za barske srednjoškolce biće izvedena predstava „Teatra Mladih“ i Gradskog pozorišta Podgorica – „Porodične priče“. Tekst za komad u kome uloge tumače Branka Femić, Goran Slavić, Branko Ilić i Katarina Krek, napisala je Biljana Srbljanović. U drugom dijelu dana, tačnije u 20h biće otvorena izložba slika uspješne umjetnice Katarine Švabić. Izložbu će, u Dvorcu, otvoriti dr Anastazija Miranović.

Program zimske scene nastavlja se 17. maja. Tada će u sali Dvorca biti odigrana predstava „Brašno u venama“, jedna od najuspješnijih koprodukcija Sarajevskog ratnog teatra „SARTR“ i Scene MESS. Ovu nagrađivanu predstavu režirao je, po djelu Igora Štiksa, Boris Liješević.

Karte za nju mogu se rezervisati pozivom na broj telefona  068/278-760, ili kupiti direktno na biletarnici Dvorca kralja Nikole, svakog dana  u intervalu od 17h do 20h. Cijena karte je 5 eura.

Trio flauta  „Miodrag Azanjac“, nastupiće u Dvorcu 24. maja, sa početkom u 20h i time zatvoriti muzički dio programa zimske scene. Ovaj uspješni trio čine Suzana Maročik, Karolj Maročik i Aleksandar Ružičić, koji će za Barane izvesti raznovrstan i bogat program, koji obuhvata kompozicije Baha, Vivaldija, Hajdna i drugih.

Završni program, tj. program kojim će zimska scena Ljetopisa biti zatvorena 7. juna, biće izložba pod nazivom „Nerealizovani arhitektonski planovi u knjaževini/kraljevini Crnoj Gori“, čiji su autori Aleksandar Berkuljan i Tanja Jović. I ovaj program počinje u 20h, u Dvorcu kralja Nikole.

 

 

Barski ljetopis

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: