#Zanimljivosti

DA LI STE ZNALI DA DONJI VEŠ IMA ROK TRAJANJA?

Stručnjaci savjetuju da grudnjake i gaćice treba mijenjati na vrijeme prije nego što postanu neudobni ili opasni po vaše zdravlje.

 

Iako se mnoge žene teško opraštaju od svojih omiljenih grudnjaka i bacaju ih tek kada se tkanina pokida ili se razvuče, važno je znati da i donji veš ima rok trajanja koji ističe prije pojave vidljivih znakova starosti.

 

Stručnjaci savetuju da grudnjake menjate svakih šest do osam mjeseci, a gaćice nakon godinu dana ili ranije ako postanu neudobne, navodi Dejli Mejl.

 

Kod grudnjaka je potrebno obratiti pažnju i na pojedine detalj epri njihovoj kupovini kako bi što duže služili. Jedna jako učestala greška je kopčanje novog grudnjaka na posljednjoj kopči. Novi grudnjak bi  trebalo da zakopčate tek na prvoj kopči kako biste mogli preći na sljedeću kada se traka malo rastegne. To je posebno važno za žene s većim grudima kojima je potrebna bolja podrška.

 

Izvor: cosmopolitan.rs

Foto:  The Independet

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: