#Zanimljivosti

DA LI ZNATE ŠTO JE "FLAMINGO LIMUNADA"?

Proljeće tek što je stiglo,  a ljeto mu se pridružilo, iznenada i bez najave.

Kako se trudimo da živimo i hranimo se zdravo, evo nekoliko naših prijedloga za osvježavajuće napitke u ovim vrelim danima.

Uživajte!

 

 

FLAMINGO LIMUNADA

Sastojci:

6 limuna
6 čaša vode
1 čašica sirupa od borovnice
2 kašike šećera
Šaka svježih ili zamrznutih borovnica
Led

PRIPREMA:

U bokal iscijediti sav limun, dodati šećer i vodu i miješati dok se šećer potpuno ne istopi. Dodati sirup od borovnice, puno leda i šaku borovnica kao garniš u samoj limunadi. Dodati još šećera po želji. Služiti hladno.

LIMUNANA

Sastojci:

6 limuna
6 čaša vode
2 kašike šećera
Šaka svježe  nane
Led

PRIPREMA:

Sok od isceđenih limunova, 6 čaša vode i šaku svježe nane staviti u blender i dobro izmiksati. Sve to izučiti u bokal u koji ste dodali 2 kašike šećera i dobro promiješali da se šećer istopi. Unutra ubaciti dosta leda i grancicu nane ili par listića kao dekoraciju. Uživajte!

LEDENI ČAJ OD LIMUNA

Sastojci:

7 limuna
6 čaša vode
2 kašike meda
6 kesica zelenog čaja
Led

PRIPREMA:

Vodu zagrijati da provri, skloniti sa vatre, u nju potopiti kesice sa zelenim čajem i ostaviti da odstoji 5 minuta. Nakon toga u vodu dodati med i miješati dok se ne istopi.

 U bokal iscijediti 6 limuna, i preliti medom i zelenim čajem. Dodati jedan preostali limun isječen na kolutove i dosta leda. Ledeni čaj je spreman.

 

 

Budoar.rs

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: