#Zanimljivosti

ELVIS PRISLI NA SEMAFORIMA U NJEMAČKOM GRADU

U želji da održe živim sjećanje na Elvisa Prislija, koji je od 1958. do 1960. godine kao vojnik američke vojske boravio u njemačkom Fridbergu, gradske vlasti su odlučili da mu posvjete tri semafora.

 

Preciznije, muzička ikona, na radost turista i domaćih stanovnika od 2. decembra "pleše" na semaforima u tri ulice u tom gradu!

 

Dok je upaljeno crveno svijetlo kralj rock'n'rolla drži mikrofon i, u za njega karakterističnoj pozi upozorava pješake da je zabranjeno preći pješački prelaz. Čim se upali zeleno svijetlo Prisli "zapleše", dajući znak prolaznicima da je sigurno preći ulicu.

 

"Željeli smo na originalan način da privučemo pažnju turista i podsjetimo ih da je Elvis manji dio života proveo upravo u ovom gradu", kazala je novinarima lokalna političarka Marion Getz otkrivši da je trošak postavljanja semafora grad koštao oko 1.000 evra.

 

Dok je kao američki vojnik boravio u Fridbergu, Elvis je živeo u susednom Bad Nauhajmu.

Oba gradića imaju klubove obožavatelja, a u onom u Bad Nauhajmu fanovi i danas pale svijeće i ostavljaju cvijeće ili male znakove pažnje u znak sjećanja na omiljenog im bivšeg sugrađanina.

 

U gradu se održava i Elvisov evropski festival, a gradske vlasti na mostu koji povezuje dva dijela gradića u dogledno vrijeme planiraju da postave pevačevu bronzanu statuu.

 

 

Izvor: www.rs.n1ifo.com

Foto: Yann Schreiber / AFP

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: