#Zanimljivosti

MRAVINJAK U GIMNAJZIJI „NIKO ROLOVIĆ“

Na naše veliko zadovoljstvo, danas smo bili dio posebnog časa profesorice Branke Ćalasan u gimnaziji „Niko Rolović“ u Baru!

 

Kako smo našim neobičim stavovima i tekstovima na temu mode privukli pažnju profesorice Ćalasan, inače psihologa, pozvala nas je da svoje mišljenje na temu "Masovno ponašanje i njegovi oblici", i mode kao jednog od njih, iznesemo i podijelimo sa njenim učenicima.

Sve se događalo na času izbornog predmeta "Pojedinac u grupi".

 

Urednica portala Mravinjak.me, Jelena Vukić dugo je bila dio beogradske modne scene pa je neka od svojih iskustava podijelila sa učenicima.

 

Uz veoma interesantan uvod profesorice Ćalasan i  zanimljiva objašnjenja pojmova mase, gomile, rulje, nizala su se pitanja o trendovima, modi, stilu, ličnom pečatu, individualnosti.

 

Učenici su iznosili svoje mišljenje na ove teme, kritikovali slijepo praćenje trendova i uniformisanost koja je uzela maha u oblačenju mladih, govorili na koje sve načine moda može da se prati a da to bude lijepo, umjereno, nenapadno.

Da je profesorica Ćalasan omiljena među đacima  dokazuje  podatak da su dio ovog časa bila djeca iz različitih odjeljenja koja su dobila posebnu dozvolu da prisustvuju ovoj maloj radionici.

 

Vrijeme je proletjelo brzo, imao se utisak da ni 6 časova ne bi bilo dovoljno da se kaže sve što se ima na navedene, ali i teme koje su se u veoma živoj diskusiji otvarale.

 

Mi smo zaista uživali i nadamo se da ćemo dio ovog predivnog, pametnog, kreativnog društva biti još neki  put!

 

Sve čestitke za profesoricu Branku i njenu djecu!

 

 

Mravinjak.me

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: