#Zanimljivosti

NAJSKUPLJA ŠOLJICA KAFE NA SVIJETU - 75 DOLARA

Pržionica kafe u Los Anđelesu nudi šoljicu tog napitka za 75 dolara, i sama kaže da je njena kafa najskuplja na svijetu.

 

Klatch Coffee objavio je da je njihova kafa "Elida Geisha Natural 803" najskuplja na svijetu, a ključ je u imenu: brojka 803 odnosi se na 803 dolara plaćenih za pola kilograma te kafe na aukciji.

 

Kafa je prodata na aukciji nakon što je pobijedila na takmičenju za najbolju panamsku kafu. Ukupno je dostupno bilo samo 50 kilograma i to je podstaklo žestoko nadmjetanje. Kafa je prodana kupcima u Japanu, Kini i na Tajvanu ,i jednom kupcu u SAD-u.

 

Konačni kupac bila je kalifornijska kompanija Klatch Coffee, koja je nabavila pet kilograma te kafe i sada je prodaje po cijeni od 75 dolara po šoljici u jednom od svojih kafića u San Francisku. Ali, u kafić se ne može ući samo tako i naručiti šoljica kafe. Mora se rezervisati "iskustvo" probanja kafe.

 

Kompanija je objavila da kafa ima cvjetni karakter i da se može osjetiti jagoda, malina i borovnica.

 

Klatch je već rasprodao kafu koju je kupio za 803 dolara

 

Izvor: n1info.com

Foto: ffreeimages.com

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: