#Zanimljivosti

UČINI SVOJU JELKU POSEBNOM I NAPRAVI SAM SVOJE UKRASE!

Prodavnice su već nedjeljama pune hiljadama raznih ukrasa za jelku. Ima ih u svim oblicima, bojama i veličinama..

Svake godine dodamo po neki novi da osvježimo izgled našeg prazničnog drvceta.

Ovdje želimo da vam pokažemo kako da lako napravite ukras koji niko drugi neće imati, kojim ćete oduševiti ukućane a može biti i odličan poklon za NG..

 

 

Čitav postupak je veoma lak. Sve što vam treba je malo mašte..

Dakle, ukoliko kod kuće imate štampač, odaberite nekoliko fotografija vas, vaše porodice, najboljih prijatelja, možete staviti i neke mudre misli, izreke ili poruke za sledeću godinu, ili odabrati fotografije omiljenih glumaca , pjevača...

Na papiru A4 rasporedite odabrane slike u nekoliko redova, gledajte da uvijek imate paran broj, tako da ornament koji budete ukrašavali ima sliku sa obije strane.. Odštampajte ih u koliko hoćete primjeraka. Bolje uvijek stranica više za slučaj da negdje pogriješite... Možete u boji ili crno bijelo. Biće lijepo kako god da uradite..

 

Ukoliko nemate štampač, sve ovo sačuvajte na fleški ili pošaljite na mejl, pa pravac u štampariju..

Odštampane sličice isjecite zalijepite na karton istog oblika koji ste prije pripremili, probušite rupicu, provicite končići ukras je gotov!

 

 Ovim sličicama možete oblijepiti i stare kugle i udahnuti im novi  život.

 

Takodje, ukoliko kupite providne kugle, one vam mogu biti osnova za sjajne ideje. Možete ih napuniti šarenim bombonama, porukama, pirinčem, pijeskom i školjkama..

Obične od stiropora možete ukrašavati čuvenom Dekupaž tehnikom pa vam kugle mogi biti sačinjene i od novinskih članaka..

 

Pustite mašti na volju..

 

Sigurni smo da će ove godine vaša jelka biti ljepša nego ikada..

 

Autor: Jelena Vukić

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: