#Umjetnost

AMARILDO SILVA - BRAZILAC SA NEOBIČNIM HOBIJEM

Amarildo Silva  je Brazliski majstor koji je odlučio da riješi problem bacanja otpada na veoma jedinstven način. Ovaj mladi čovjek pomaže da se smanji broj bačenih automobilskoh guma tako što ih preuređuje u unikatne raznobojne krevete za kućne ljubimce!

Svoj projekat je započeo prije nekoliko godina, i ne namjerava uskoro da  prestane..

Amarildo  je na ovu ideju došao dok je tražio način da zaradi novac skupljajući stvari koje ljudi bacaju.Uvijek je imao taj običaj da od odbačenih stvari pravi nešto što bi se moglo korositit ponovo, samo u drugom obliku.

 

Krevete za ljubimce pravi ne samo da bi zaradio novac, već da bi makar i malo dopineo smanjenju smeća na ulicama.

Ideju da baš ovo radi , Amarildo je dobio nakon što je primjetio da psi i mačke lutalice kao sklonište obično koriste upravo odbačene automobilske gume.

On radi u svom dvorištu , i jednu sobu u svom domu preuredio je u skladište guma.

 

Amarildo pere, siječe i boji gume i uživa da pravi jedinstvene kreacije od svake od njih. Kada ne pravi krevetiće za životinje, uživa da napravi i neobičnu saksiju.

Amarildo  vjeruje da njegov projekat doprinosi dobrobiti planete zemlje jer smanjuje količinu otpada, a istovremeno služi kao inspiracija ljudima širom svijeta.

 

Autor: Jelena Vukić uz pomoć www.demilked.com/

Foto: Amarildo Silva

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: