#Ljubav i Sex

"FLIRTATIONSHIP" VIŠE OD PRIJATELJSTVA, ALI MANJE OD VEZE!

 Ako tražite partnera, a u svojim ste dvadesetim ili tridesetim godinama, vjerovatno već i sami znate da vas očekuje scenario nalik nemogućoj misiji. Naravno, može vam se posrećiti pa ćete svoju srodnu dušu pronaći u redu za kifle, ali realnije je da ćete proći cijeli niz tragičnih "sastanaka", koji će eventualno moći da posluže kao urnebesna anegdota za prepričavanje.

 

Bilo da se odlučite za upoznavanje u klubu, baru, preko prijatelja ili preko aplikacija, jasno vam je da danas treba biti oprezniji nego ikad prije. Ne mislimo pritom ni na kakve patološke tendencije sumnjivih pojedinaca, već svakodnevne situacije koje više ne znače ono što su nekad značile.

 

Viđate se mjesecima, redovno spavate jedan kod drugoga i uvjereni ste kako ste pronašli pravu osobu, a onda tokom nekog neobaveznog razgovora čujete kako druga strana vaš odnos ne vidi kao vezu, već kao prijatnu razonodu. Navedeni je scenario danas toliko čest da je dobio i svoje ime (situationship), baš kao i situacija u kojoj vam osoba stalno daje tek dovoljno pažnje da ne odustanete od nje (breadcrumbing) ili ona u kojoj vas netko naprasno ostavi bez objašnjenja i netragom nestane iz vašeg života (ghosting).

I popisu bizarnih odnosa tu nije kraj, naprotiv. Kako sam već najavila, danas je vrijeme da mu se pridoda još jedan novi pojam - flirtationship!

 

Prema Urban Dictionaryju, flirtationship opisuje kao situaciju u kojoj redovno flertujete s prijateljem/poznanikom, ali ne radite ništa konkretnije. Druga ponuđena definicija će reći kako ovaj pojam opisuje odnos dvoje ljudi koji pokazuju međusobno zanimanje i ne prestaju s flertovanjem, ali ne mogu ući u romantični odnos zbog niza komplikovanih razloga. Iako vjerujemo da svi shvataju o kakvim se situacijama radi jer je lako moguće da su se u njima i sami barem jednom zatekli, navešćemo nekoliko glavnih znakova koji ukazuju na to da je i vaš odnos onaj iz flirtationship spektra.

 

Na primjer, provodite dane dopisujući se s nekom osobom i šaljući čudne gifove koje drugi ne bi shvatili, nerijetko se ponašate kao da ste u osnovnoj školi pa se lagano udarate ili gurkate, obraćate se za savjet prije nego svojim drugim prijateljima/kolegama, vodite računa o tome koliko dobro izgledate svaki put kad se vidite, jedan o drugom znate razne intimne detalje i, naravno, nikad ne pričate o vašim (drugim) potencijalnim partnerima.

 

 

Drugim riječima, spoljnim posmatračima vi izgledate kao još jedan normalan par, ali sami znate da takav odnos nije dugoročno održiv. No, zašto ste se onda uopšte doveli do takvog odnosa i takve situacije? Najčešći razlozi uključuju sljedeće; jedna ili obije strane već imaju partnera s kojim ne planiraju da prekinu, jedna od strana je možda upravo izašla iz veze i nije spremna za sljedeću, a može biti da je riječ i o razlozima poput lokacijske udaljenosti ili razlike u godinama. Bilo kako bilo, u ovom je odnosu, baš kao i u svakom drugom, ključno da obije strane tačno znaju na čemu su. Flertovanje se može događati danima bez prestanka, ali i jedna i druga strana treba da  znaju da se ništa više od toga neće dogoditi.

 

 

Isto tako, ako jedna od strana poželi da napusti odnos ili samo odluči da flert više nije opcija, druga strana  to treba da prihvati bez neke velike drame. Isto tako, jako je bitno voditi računa o tome da vas vaš flirtationship ne sputava u tome da možda tražite pravog partnera ili imate normalan romantični život van tog odnosa. Na kraju, flirtationship vam može najviše ponuditi (i biti od koristi) kad ga promatrate onakvim kakav bi on trebalo da bude - razonoda koja vam skraćuje vrijeme na poslu ili odnos koji će vam popuniti emotivnu prazninu između veza. Zabavite se, ugodite sebi  i svom egu i ponašajte se poput tinejdžera, ali samo ne zaboravite igrati fer!

 

Izvor:Buro24.hr

Foto: the office, womanitely

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: