#Umjetnost

INA KOPRIVICA - LJUPKA ČAROBNICA, SVOJIM ŠTAPIĆEM CRTA PORTRETE I STVARA MAGIJU NA PAPIRU

Ina Koprivica, rođena je u Baru '02. godine.

Učenica prvog razreda SSŠ u Baru. 

Sa olovkom u ruci pravi čuda i  ostavlja bez daha svakog ko njen rad pogleda. 

Od malena je voljela da crta.

Prvi put je u vrticu nacrtala svoj rad i tu već pokazala svoju skolonst ka crtanju. Kako i sama kaže svo svoje vrijeme je provodila crtajući.

Njen talenat je primijetio tata, ni on sam nije slutio koliko Ina zapravo ima talenta. Pružio joj je svu podršku i vodio ju je ka usavršavanju i razvijanju njenog talenta, ali mu je najviše zahvalna što ju nije  tjerao da radi , već je pustio da je emocija i inspiracija ponesu.

 

Svaki put ima neku novu inspiraciju bila to: okolina, unutrašnji naboj, emocija ili životinje,  prema  kojima pored crtanja gaji veliku ljubav.

Ina kaže:“ Svaki moj crtež  je jedna zasebna emocija i osjećaj datog trenutka.“

Najviše je ponosna na  crtež ,,ikona Isusa“ koju je nacrtala u 5. razredu osnovne škole, koji je krasio školski hol nekoliko godina.

Nema baš određenu rečenicu kojom se vodi u životu, ali kaže da je najbitnije biti dobar čovjek i imati u sebi ljudskost koju većina današnjih ljudi ne posjedjuje.

Sebi najviše zamjera tvrdoglavost i impulsivnost, ali to je negde njena inspiracija da crta.

Dešavalo joj se da zbog vršnjačke ljubomore dobija komentare: ,,Šta to crtaš,ti ne znaš da crtaš.“ Na nju to nije ostavilo veliki uticaj, već je ohrabrilo da nastavi dalje.

Do sada je crtanje bilo samo hobi i nije mu pridavala  veliku pažnju, ali,  kako je starija sve više posvećuje pažnju svom talentu i planira da upiše likovnu akademiju.

 

Zahvalna je porodici na velikoj podršci, ali ne samo njima već i svojoj okolini i prijateljima i prof. Anastaziji Glavičić koja je primjetila njen rad i plasirala ga.

Nadamo se da će je primjetiti i drugi, i da je pred njom blistava umjetnička karijera, a da će se Ina sa radošću sjećati svojih početaka i podrške koju je dobila od svojih prijatelja, profesora, porodice.

 

Srećno Ina!

 

Autor: Ana Hiblović

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: