#Filmovi / Serije

NJIH MOŽEMO STALNO DA GLEDAMO - NEKOLIKO LJUBAVNIH FILMOVA ZA LJETO

Miris mora i  borovine, krema za sunčanje i sladoleda od malage, novi grad, novo društvo, nova ljetnja ljubav.. U nečemu ćete se sigurno pronaći, a i ako nećete, znamo da ćete uživati.

Radnja ovih filmova se uglavnom odvija ljeti i donosi tu uzbudljivu, a opet melanholičnu atmosferu kakva je prisutna samo tokom najuzbudljivijeg godišnjeg doba.

 Prljavi ples /Dirty dancing  (1987)

Zar nije istina da svaka djevojka mašta na odmoru da upozna nekog kul momka i provede sa njim nezaboravno ljeto koje će zauvijek pamtiti?

Baby (Jennifer Gray) provodi raspust sa porodicom u jednom resortu Catskills u Americi i tom prilikom se zaljubljuje u instruktora plesa koga glumica Patrick Swayze.

Iako Catskills nedaleko od Njujorka, okruženi planinama nisu ideal ljetnje destinacije, priroda i jezero nude relaksaciju i odmor koji mnogi žele a nama priliku da osetimo kako bi to moglo da izgleda kada bismo se zatekli u jednom planinskom hotelu i sreli jednog Johhnya da nam na uvce zapjeva She's like the wind..

 Mamma mia  (2008)

U ovom fimu smo skoknuli do Grčke, tačnije njenih ostrva Skopelos i Skijatos gdje je 2008. godine snimljen mjuzikl Mamma mia sa Meryl Streep u glavnom ulozi.

Dok čekamo da nas novi nastavak filma upozna sa ljepotama hrvatske obale ( Mamma mia 2 je snimljen na ostrvu Vis, i to u mestu Komiža), prisećamo se prelijepih scena tirkizno plavog mora, pitoresknih gradića, kamenih terasa na kojima se  događala ljubav  kod više generacija, dok su svi pjevali Abbine hitove u ljepršavim haljinama. 

Ukradena ljepota / Stealing beauty (1996)

Radnja se dešava u romantičnoj i sanjivoj Toskani gde svaki pejzaž izgleda nalik nekoj impresionističkoj slici. 

Toskanu upoznajemo zajedno sa Lucy, američkom tinejdžerkom koja dolazi u posjetu porodičnim prijateljima koji su se tu preselili. S obzirom da se njena majka nedavno ubila, Lucy se nada da će ovdje otkriti identitet oca. Okružena ekscentričnim stanarima koji uključuju umirućeg gej pisca, vajara, advokata i druge, Lucy takođe spoznaje prve naznake svoje mladalačke seksualnosti. 

Kada odluči da upravo na ovom mjestu izgubi nevinost mlada dama postaje objekat intenzivnog interesovanja muškaraca u kući, ali udvarač koga na kraju izabere nije u početku dio njene pažnje.

Ljubav u Barseloni / Vicky Christina Barcelona (2008)

Scenarista i reditelj filma "Ljubav u Barseloni"  Vudi Alen otkriva nam svu kompleksnost ljubavi.  Veze nikada nisu jednostavne, a kada  se jedna od njih pretvori u ljubavni četvorougao, situacija se dodatno zakomplikuje.

Alen je kroz ženske likove uspio da se izbori sa svim stranama ženske ličnosti.

Dvije mlade Amerikanke ( Skarklet Johanson i Rebeka Hol) odlaze u Španiju, zaljubljuju se u istog muškarca, slikara ( Havijer Bardem),  koji ima  problematičan i nerašćićen odnos sa bivšom ženom ( Penelope Kruz).  Sve ostalo je Vudijev način.

Ja u ljubav vjerujem  / Nothing hill (1999)

 

Jeste, znamo da je star, ali ako ga još niste pogledali, učinte to ovog ljeta!

Romantična komedija snimljena na izvornoj lokaciji pomodne londonske četvrti Notting Hill sa izvrsnom glumačkom podjelom, od dobro poznatih Julije Roberts i Hugha Granta, do britanskih glumaca poput Gine McKee, Emme Chambers ili izvrsnog Rhysa Ifansa u najsmješnijoj ulozi u filmu, ulozi cimera glavnoga lika Spikea.

William Thacker (H. Grant) vlasnik je male knjižare u londonskoj četvrti Notting Hill. Vodi jednostavan život. Kad ne radi, vrijeme provodi sa šašavim prijateljima. Razveden je i nema djevojku. Međutim, jednoga dana sve će se promjeniti.

Ta luda ljubav/Crazy , stupid love (2011)

Mozda nije ljetnji, ali ljubavni svakako! Ovaj film je bio “ljubav na prvi pogled”! Genijalna glumačka postava okuplja Stiva Karela, Rajana Goslina, Emu Stoun, Džulijen Mur i na prvi pogled djeluje kao izlizana komedija ali svakako da to nije. Izuzetno realan i duhovit, dopada nam se jer prikazuje ljubavne situacije ovakvim kakve jesu i kako je ponekad zaista lako riješiti svaki ljubavni problem.

Skrivena ljubav / Call me by your name (2017)

O ovom fimlu smo već pisali, mnogo ga volimo ne zamjerite, ali ako nešto opisuje ljubav i ljeto, to je spretna ruka reditelja Luke Guadagnina i ostalih protagonista ovog filma.

Ako uspijete da na stranu stavite predrasude (ako ih uopše imate), uživaćete svim svojim čulima.

 

17-godišnji Elio (Timoti Šalame) provodi ljeto veoma opušteno sa svojim roditeljima u jednom italijanskom selu. Uzbuđenje dolazi u obliku visokog, preplanulog američkog pomoćnika istraživača Olivera (Armi Hamer) koji je došao u zemlju raditi sa Eliovim profesorom i ocem (Majkl Stalbarg).

 

 

Autor : Jelena Vukić

Foto: Imdb

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: