#Filmovi / Serije

NOVA NETFLIXOVA SERIJA „ SEX EDUCATION“ JE PRAVO OSVJEŽENJE ZA SVE TINEJDŽERE

Početkom godine Netflix je izbacio seriju " Sex education" namijenjenu tinejdžerima, tj onom najosjetljivijem aspektu odrastanja – početak sexualne aktivnosti.

 

Serija prati momka Otisa čija je majka sex terapeut, i koji vuče razne traume iz djetinjstva vezane za odnos njegovih roditelja.

 

On ide u srednju školu i  još uvijek je djevica..

 

Njegov čitav svijet se mijenja kada upozna buntovnu Maeve, na  čiji nagovor osniva neobičnu „ sex kliniku“ koja će vršnjacima pomoći u rješavanju njihovih čudnih, smiješnih a istovremeno prelijepih problema.

 

Kako kažu kritičari, serija na veoma pitak način obrađuje ozbilje teme poput dakle, sexa i svega što on donosi u život , abortusa, droge , vršnjačkog nasilja , i prepuna je korisnih savjeta.

Dok seksualna edukacija ne bude zvanični dio obrazovnog programa naših škola, mislimo da je svaka pomoć dobrodošla. A ko će mladima bolje pričati o sexu, nego oni sami. Sigurni smo da ćete se pronaći, možda čak i poistovjetiti sa junacima , njihovim društvom i zajedničkim problemima.

 

Serija ima 8 epizoda( sve su izašle odjednom 11.01) i zbog velikog uspjeha već se priča o nastavku.

 

Ako vam se glavni glumac Asa Butterfield
Čini poznatim, to je zato što iza sebe ima pozamašan broj veoma uspješnih filomva kao što su „Hugo“, „Enders game“, „The space between us“ i mnogi drugi, dok njegovu majku u filmu , glumicu Gillian Anderson ljubitelji SF 90' godine , znaju kao agenticu Scully iz čuvene serije „The x files“

 

U prilogu je trejler, a za epizode se snađite sami ili nam pišite na [email protected] 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jelena Vukić

Foto: Netflix

Video : Youtube

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: