#Ljubav i Sex

SIGNALI KOJI VAM JASNO GOVORE DA LJUBOMORA IZMIČE KONTROLI

Da li ponekad imate utisak da se ljubomora osobe sa kojom ste u vezi otima kontroli? Da je ponašanje osobe koju volite potpuno iracionalno, toliko da vas vrijeđa? Partnera kao da ne možete da urazumite, bez obzira na sve pokušaje da razgovarate pristojno, kao odrasli ljudi?

 

Evo znakova koji ukazuju da je vrijeme da krenete dalje:

 

PARTNER UVIJEK ŽELI DA ZNA ŠTA RADITE

 

Zove vas svaki čas, bez obzira na to da li ste na poslu, u teretani ili kod frizera? Kad vam zazvoni telefon, pitaće vas ko zove, baš svaki put?

 

BIJESNI AKO ŽELITE DA ODVOJITE MALO VREMENA ZA SEBE

 

Ako svaki vaš pokušaj da odete sami u kupovinu, u bioskop ili na koncert bude uzrok velike svađe, ako se partner ljuti kad želite da se vidite sa prijateljima nasamo, možda je vrijeme za posljednji ozbiljan razgovor. Ako se ponašanje ne promijeni, zapitajte se da li prava ljubav baš tako izgleda…

 

NE ŽELI DA RAZGOVARATE SA OSOBAMA SUPROTNOG POLA

 

Izašli ste zajedno, i obratio vam se neko od poznanika suprotnog pola, a vama se stomak "stegao" jer znate šta vas čeka kod kuće? Da li stvarno želite da živite tako?

OČEKUJE DA IMA VAŠ DNEVNI RASPORED "U MINUT"

 

Da li partner uvek želi da zna kad izlazite iz kuće, šta ćete raditi u toku dana, kada se vraćate? Da li se ljuti i bijesni ako se zadržite pola sata duže? Da li se osjećate kao da nemate nikakvu slobodu, čak ni u upravljanju sopstvenim vremenom? Odustajete od stvari koje su vam važne, od viđanja sa prijateljima, hobija… samo da biste izbjegli neprijatnosti?

 

NE POŠTUJE VAŠU PRIVATNOST

 

Ovo je možda i najvažnije. Da li osoba koju volite pretura po vašim stvarima, da li njuška i provjerava mejlove, agende, poruke, pokušavajući da sazna šta radite, s kim komunicirate? Ovo nije za šalu. Toliki nedostatak povjerenja i samokontrole je opasan.

 

Ako vas osoba koju volite ograničava, ako ne možete da uživate u životu, ako ne želite sebi da pričinite nikakvo sitno zadovoljstvo i spremni ste da odustanete od svega što vas čini srećnim, samo da ne biste uznemirili partnera… To odavno već nije ljubav, već bolestan odnos koji će vam potrošiti i snagu i energiju na nešto što nikad neće moći da bude veza kakvu želite.

 

Ako prepoznajete ovaj obrazac ponašanja, razgovarajte i nastavite dalje, svako svojim putem.

 

Ljubomora nije lice ljubavi, to nikad nemojte da zaboravite.

 

Izvor: Novosti.rs

Foto: youtube.com

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: