#Savjeti

ŠTO JE SREĆA I DA LI STE SREĆNI?

O sreći svi pričaju a niko nema tačan recept za nju.

 

A da li i recept postoji?

 

Sreća je relativna stvar. Svakog pojedinca različite stvari čine srećnim, bilo to ljubav, novac, porodica, djeca, životinje, serije, muzika, film, sport ili izlazak.

 

Svi smo mi srećni onako kako sreću vidimo i ustvari je u tome i suština. Nisi srećan ako te drugi tako vide, već ako se ti tako osjećaš i znaš pravi izvor svoje sreće.

Isto kao što nije srećan svako ko se smije, možda osmijehom prikirva nešto. Neki se smiju, imaju sjaj u očima, hodaju ponosno, neki pjevaju i vesele se, posvjećuju se sebi i svojim zapostavljenim hobijima, pomažu okolini i porodici,  a neki jednostavno i ne pokazuju jer se plaše da je ne izgube ili kako bi narodski rekli ne ureknu.

Ali ja mislim da se sreća ne može sakriti, jer ona plijeni iz svih nas.

 

Za mene je sreća nešto što se ne može uhvatiti ili naći. Ona se jednostavno mora graditi ili desiti.

Treba raditi ono što nas čini srećnim i živjeti onako kako želimo, a ne kako nas drugi vide jer tako stajemo našoj sreći na put i dopuštamo da drugi grade njihovu rušeći našu.

Sreća izvlači iz nas najbolje. Svako ko je ispunjen i srećan on je ljubazan i pažljiv prema svojoj okolini i tako čini još nekog srećnim, a  mi ovdje i postojimo da budemo srećni i  da druge činimo srećnim.

 

Tuga nikom nije dobro donijela.

 

Samim tim kad nismo srećni naš imunitet slabi i podložni smo virusima. Ne samo da štetimo svom psihičkom stanju, već se i fizički na nama to vidi.

 

 

Zato budite srećni, radite ono što volite, budite sa onim koga volite, gradite svoj svijet sreće i ne dozvolite da vam se u to iko miješa jer svako ima neki drugi vid sreće!!!

 

 

 

Autor: Ana Hiblović

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: