#Savjeti

BUDI PRIVLAČNA, NE VULGARNA

Iako je ostalo jako malo pravila koja se kod oblačenja poštuju, jer je zavladalo vrijeme slobode u svakom pa i u tom smislu, ipak se neka  podrazumijevaju. Najvažnije među njima je ono koju poruku želite da pošaljete stavom i oblačenjem.

 

Ključ  privlačnog izgleda je u umjerenosti. Vjerujemo da svako svojom odjevnom kombinacijom želi da pošalje neku poruku, a neko prosto želi da bude primjećen i da se svima svidi. Momcima naročito. Zbog toga treba paziti, ne pretjerivati. Umjerenost je ključ dobrog ukusa.

 

Prvo se  odlučite koji dio tijela želite istaći. Obučete li mini suknju, nemojte da pokazujete stomak ili dekolte. Pravilo važi i obrnuto. Duboki dekolte nosite sa džinsom, pantalonama ili konzervativnijim suknjama.

 

Što se modnih dodataka tiče, situacija je ista. I tu se vodimo logikom da je manje , više.

 

Dakle, sa nakitom nikad ne pretjerujte. Odaberite samo jedan ukrasni predmet. Velike minđuše kombinujte s cipelama, nikada s ogrlicom ili nakitom za kosu. Dakle, ukoliko stavite velike minđuše, odustanite od ogrlice, narukvice i drugih dodataka jer će one biti sasvim dovoljan detalj na vama i nećete djelovati pretrpano.

 

Kada se  šminkate pokušajte da provocirate, ali ne pretjerujte. Nanesite crveni ruž, preko njega sjaj, ali u tom slučaju oči ostavite neutralne. Ništa ne izgleda toliko privlačno kao crvena boja ruža. Obratite pažnju i na to koje je doba dana.

Velika je razlika između dnevne i večernje šminke, kako u stilu , tako i u količini. Ništa gore nego kada na se na sunčevoj svjetlosti lice topi pod tonom pudera..

 

Ukoliko se ne radi o večernjem izlasku, nego o popodnevnoj kafi, dobar dodatak su naočare za sunce. Tu takođe obratite pažnju na stil. Previše elegantne naočare neće dobro ići na sportsku odjeću i obrnuto..

Ako ne želite da izgledate vulgarno izbjegavajte odjeću koja podsjeća na donji veš, pogotovo u prepodnevnim časovima. Majica sa velikim dekoltom može da izgleda ok, ako preko nje prebacite jaknicu od džinsa, ali ako podsjeća na korset, već prelazi granicu pristojnosti i ulazi u zonu vulgarnosti.

 

Isto važi i za kratke pantalone, ako su sportske ili od džinsa mogu da izgledaju vrlo privlačno, ali ako imaju čipku koja podsjeća na ženske bokserice djeluju vulgarno, pogotovo kao odabir za dnevnu šetnju.

 

Odjeću birajte i prema društvu s kojim ćete provesti vrijeme. Konzervativnu odjeću odaberite za poslovni sastanak, kada idete kod ljekara, opuštene varijante kada se družite s članovima porodice. Slobodnije se obucite kada idete u grad ili na žurku. Tada možete pustiti mašti na volju , ali se ipak držite nekih pravila kako bi ostavili dobar utisak svojom pojavom.

 

Izvor: Stil.rs

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: