#Savjeti

KAKO DA IZABEREŠ PRAMENOVE ZA SVOJ TIP KOSE?

Ako želite pramenove, a niste sigurni koje nijanse bi vam najbolje pristajale, stručnjaci kažu da prvo odredite tip kože!

 

 

* Djevojke i žene sa maslinastim tenom treba da biraju tople nijanse - bakar, med, svetloplave i riđe pramenove, dok onima sa svijetlijom puti mnogo bolje stoje pepeljaste nijanse. Dobar izbor za vas su i srebrni pramenovi, ali bez narandžastih i crvenih nijansi.

 

 

* Pripadnice ljepšeg pola koje imaju kremasto bijelu kožu, odnosno svjetliju "bebi" put treba da nose pramenove boje karamele ili kombinacije toplijih tonova. Tamni pramenovi će napraviti ogroman kontrast, pa nisu dobro rješenje.

 

 

* Ako imate žućkast ten, izbjegavajte hladne boje, riđu i "džindžer" boju. Dobro će vam stajati nijanse meda i čokolade i eventualno poneki tamnije crveni pramen.

 

 

* Izrazitim crnakama preporučuju se sve nijanse crvene, a trebalo bi da izbegavaju blanš i sve varijante plavih pramenova.

 

Izvor: Novosti.rs

 Foto :  Novosti.rs

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: