#Savjeti

KAKO DA IZBJEGNETE PRAZNIČNO LUDILO

Evo kako da uživate u pozitivnoj novogodišnjoj nervozi, ali da vas ipak ne preplavi praznična groznica...

 

Što je bliži 31. sve više pitanja počinje da se gomila u našim glavama. Gdje ću za doček, što da obučem, ko će sve biti tamo, (gdje će biti On/Ona) …

 

Za Novu godinu svi želimo da izgledamo fantastično, kupimo najbolje poklone, doživimo nezapamćeni provod, a sve to samo stvara nervozu i napetost.

 

Naša poruka glasi – u svakom slučaju neće sve biti savršeno, ali vi i dalje možete uživati u “čaroliji”, izgledati fantastčno i ludo se provesti. Evo kako…

Ovaj put budite sebični

 

Kada je potrebno okupiti sve drage osobe na jednom mjestu, planiranje provoda se može pretvoriti u noćnu moru. Nemoguće je udovoljiti svačijim željama, pa se zato fokusirajte na svoje. Izgovorite glasno: Ove godine bih voljela/o … i organizujte sebi provod kakav želite. Vidjećete da će vaša iskrenost donijeti osjećaj slobode i drugima. Ako ne možete da budete na dočeku sa svima, napravite raspored i ne zaboravite da se žurka nastavlja i prvog januara.

 

 

Haljina ne mora da vam stoji savršeno

 

Novogodišnji praznici su toliko sumanuti zbog toga što je to jedini period kada jedemo vjerovatno tri puta više nego obično, a želimo da izgledamo bar duplo mršavije nego što jesmo. Ako želite, kada sve prođe možete početi sa blagom dijetom, ali više iz razloga da biste očistili organizam od svih tih naleta sarmica i pića, nego da biste smršali. Sjetite se holivudskiih zvijezda, poput Kim Karadšijan, na primer, i shvatićete da obline mogu samo da budu plus – ako znate kako da ih nosite sa samopouzdanjem.

Sačuvajte novčanik od katastrofe

 

Odredite u naprijed budžet za poklone koji vaš bankovni račun može da podnese i ne pretjerujte sa trošenjem. Novogodišnji poklon ima više simboličnu vrijednost, pa je i sitnica sasvim dovoljna.

 

 

Sprečite post-party iscrpljenost

 

Nekoliko slobodnih dana oko Nove godine, kojima se svi toliko radujemo, obično ispadnu naporniji od čitavog mjeseca provedenog na poslu. Doček, repriza, repriza reprize, i eto prvog radnog dana, a vi biste se najradije uputili u banju na rehabilitaciju. Umanjite premor opuštajućom kupkom sa eteričnim uljima jasmina i lavande, a organizam osjvežite iznutra tako što ćete jesti hranu bogatu ugljenim hidratima koji se sporo troše, kao što je crni hljeb, pirinač, zeleno povrće. Probajte i ovaj provjereni recept za detoksifikaciju jetre: u blenderu pomešajte tri struka celera, četiri lista spanaća, dva paradajza, malo mirođije i đumbira.

 

Želimo vam lijep provod!

 

Izvor: www.cosmopolitan.rs

Foto: Pinterest

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: