#Savjeti

KAKO DA IZGLEDATE ELEGANTNO, STILIZOVANO I CLASSY I SA MALIM BUDŽETOM

1. Uvijek nosite ruž za usne

Ako nemate dovoljno vremena i vještine za samostalno šminkanje svakog dana, niti para da priuštite profesionalca, znajte da je sve što vam treba – ruž za usne. Pažljivo odabrana crvena ili ljubičasta nijansa učiniće da izgledate sređeno i otmeno.

 

2. Pletenice podignute u rep, ili klasična punđa

Bez obzira na to kakav je kvalitet ili boja vaše kose, pletenice sakupljene u rep, ili punđu, predstavljaju jeftinu, a efektnu frizuru, koja će, pritom, otkriti vaše lice, i skrenuti pažnju posmatrača na oči, uši i vrat.

 

3. Uložite u klasičnu garderobu

Niko nije dovoljno bogat da bi kupovao jeftine, a kratkotrajne nekvalitetne krpice. U tom smislu, uvijek je bolje da uložite više novca u klasičan kaput, torbu, cipele, košulju, nego da slijepo bacate novac na krpice koje će jedva jednu sezonu biti u trendu.

Dobar džins, mala crna haljina, kvalitetan grudnjak, jesu komadi kojima uvijek treba posvjetiti više pažnje, i više para.

4. Kupujte van sezone

Svi već znaju da nije važno samo šta kupujete, već i kada odlazite u šoping. Ako kupaći kupite krajem jeseni, a zimski kaput u aprilu, sigurno ćete za manje para dobiti mnogo kvalitetniju garderobu.

 

5. Pažljivo birajte jakne

Jakne ne služe samo za utopljavanje, već su jednostavan i jeftin način da bilo koju odevnu kombinaciju učinite elegantnijom.

Dobra kožna jakna i dobar blejzer u potpunosti mogu promijeniti vaše držanje i celokupni autfit, ali i način na koji se vi osjećate u svojoj garderobi.

 

6. Njegujte svoje nokte

Ne možete ni zamisliti koliko nokti utiču na vaš izgled. Samo njegovani i sređeni nokti mogu učiniti da se osjećate samopouzdano i izgledate elegantno.

Načini su mnogobrojni, ali sigurno je da ćete za održavanje noktiju uvek moći da nađete para i vremena. Manikir tretmani i različiti gel-lakovi više nisu nimalo skupi, a obezbediće vam bezbrižnost čak i do mjesec dana. Ako spadate u grupu djevojaka koja ne voli ovaj način uljepšavanja, lijepo isturpijani i oblikovani nokti su takođe odraz njege. Važno je da su ruke uredne J

7. Potrudite se da u posebnim prilikama zaista blistate

 

Žene obično griješe kada za specijalne prilike biraju odjeću koju će „i kasnije, svakodnevno moći da nose“.

Zaboravljate na više okolnosti – ko će vas vidjeti baš te večeri, gdje ćete sa svim nastallim fotografijama, i – hoćete li se zaista osjećati svečano u nečemu što ni sami ne vidite tako?

Dakle, u ovakvim, rijetkim prilikama – dozvolite sebi da zablistate.

 

8. Nemojte biti šetajuća reklama

 

Koliko god se eksplicitno brendiranje vraćalo u modu, ako na sebi imate previše „etiketa“, možete izgledati zaista jeftino.

 

9. Istražite prodavnice jeftine garderobe i second hand prodavnice

U ovim radnjama više od 50% stvari pronaći ćete sa etiketom, a njihov „feler“ može biti loše ušiveno dugme, ili nešto što svaka šnajderka može da popravi za vrlo malo novca. Ovde, takođe, možete pronaći brendove koji još uvek nemaju radnje u našoj zemlji

10. Modni dodaci su ključ

Nakit, i drugi modni dodaci, u stanju su da naprave ogromnu promenu u vašem izgledu. Stilisti preporučuju vintage torbe ili ogrlice „sa pričom“. Ako je vaš nakit unikatan, a kreiran i odabran sa mjerom, sigurno će izgledati efektno i na najjednostavnijoj odjevnoj kombinaciji.

 

11. Napunite garderober neutralnim odjevnim komadima

Iako sezonske trendove često karakterišu jarke nijanse, ili upečatljivi dezeni, klasičan stil i elegancija uvek se dovode u vezu sa neutralnim, pastelnim bojama.

Uz to, dobro je imati neutralne pantalone, blejzere, i bluze, kako biste ih mogli što lakše, uspješnije i češće kombinovati, a da ne izgleda kao da stalno nosite jedno te isto.

 

12. Kada niste sigurni, povjerujte crnoj

Crna boja, ako je ne nosite stalno, može na vama izgledati zaista klasično, a i možete je kombinovati sa različitim modnim dodacima. Od male crne haljine, do klasičnih kožnih jakni, ili kaputa, postoji razlog zašto je crna sinonim za stil i eleganciju.

 

13. Urednost i samopouzdanje

50% dobrog stila čini samopouzdanje, a 50% samopouzdanja izvire iz njegovane – čiste, nove, mirisne i opeglane garderobe.

Zato je važno da sve svoje odevne komade redovno održavate, da nikada ne nosite isflekanu garderobu, i da prihvatite peglu kao svog velikog savjeznika u izgradnji sopstvenog stila.

 

Izvor : www.budoar.rs 

Foto: Pinterest

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: