#Savjeti

KAKO DA PREPOZNAŠ DA LI RESTORAN SLUŽI SVJEŽU HRANU?

Nakon mnogo mjeseci odricanja konačno ste sakupili dovoljno novca i izašli u restoran želeći da se počastite. Još ako se radi o dugo iščekivanoj romantičnoj večeri za dvoje!

 

Ali, umjesto uživanja, dobili ste podgrijanu hranu. Evo na šta da obratite pažnju kako biste tu situaciju izbjegli sledeći put.

Brzina - Ako jelo dobijete brzinom svjetlosti, znači da je već bilo pripremljeno. Zato, pitajte prije nego što poručite, za koliko jelo stiže. Ako vam konobar ponosno kaže "za pet minuta", to je loš znak. Većini jela je potrebno barem 15-20 minuta da budu pripremljena.

 

 

Mnogo jela na meniju - Restorani koji prave hranu onda kad je naručite obično ne nude bezbroj jela jer je nemoguće imati svježe sastojke za sve. I riba, i pica, i pašta, i meksička, i kneska, i suši, i ćevapi, i biftek i losos?!!!!!

Oni koji vam podgrijevaju unaprijed pripremljenu hranu mamiće vas velikim izborom. Zato bolje birajte restorane sa manjim izborom obroka jer je veća vjerovatnoća da ćete dobiti svježu hranu.

Lanac restorana - Kad smo u inostranstvu, često zbog sigurnosti biramo restorane za koje smo čuli. Ali, nekad je bolje izabrati mali, porodični restoran jer lanci restorana moraju da isporuče uvek isto jelo, gdje god da se nalaze. Da bi to uradili, postoji stroga procedura čak i prije nego što hrana dođe do restorana. Hrana se često masovno proizvodi, zaledi, a zatim prema utvrđenim procedurama pravi.

 

 

Pržena morska hrana - Ako se na meniju od morske hrane nalazi samo pržena, jasno je da restoran ne služi svježu ribu. Prženje morske hrane je jednostavan način da se zamaskira činjenica da je prethodno bila zaleđena. Zato bolje odaberite nešto drugo, za šta ste sigutniji da je svježe.

 

 

Zamjene - Ako želite da provjerite da li se hrana sprema na licu mjesta, zatražite da se neki sastojak zamjeni drugim. Na primjer, tražite da pečurke iz vaše lazanje budu izostavljene, ili šopsku salatu bez luka. Ako su zamjene nemoguće, znači da je hrana vjerovatno unapred pripremljena.

 

 

Izvor: www.novosti.rs

Foto: traveller.com.au

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: