#Savjeti

KAKO DA TRENIRAŠ KOD KUĆE

Imaš utisak da svi oko tebe idu u tereatnu, imaju trenera, voze bicikl.. A tebi se čini kao da si sve veća, i da si čitava ko jedna velika pihtija! (pihtije – želasto jelo od dijelova mesa i bijelog luka, ne preterano omiljeno među mladim svijetom), nemaš ni vremena, ni snage ni volje da ideš još i u teretanu..

 

Sve razumijemo. Ali, ako pored toga ostaješ nezadovoljna svojim izgledom, stvaraš samoj sebi frustraciju, i veće nezadovoljstvo, nervirajute svi koji žive drugačije, a istina je da bi i ti mogla da se pokreneš samo ako hoćeš!

 

Kako?

 

Evo ovako:

 

Prvo, moram da kažem da su savjeti ispod uglavnom iz prebogatog ličnog iskustva, da će davati rezultate postepeno, a da ćeš ti sigurno biti zadovoljnija.

 

Dakle:

 

Kardio trening.

 

U teretani obično podrazumijeva vožnju bicikla ili nordijsko hodanje, traku za trčanje.. Bilo šta što vam podiže puls i topi masti.. Kako mi ovdje vježbe prilagođavamo sebi i našim prilikama bez teretane, moj savjet je da obavezno u dnevni ritam ubacite hodanje. I to malo brži ritam. Vama djeluje besmisleno, ali vjerujte tijelo pamti i zahvaljuje.

 

Hodajte do škole i nazad, do posla i nazad, do prodavnice i nazad. Izbjegavajte lift. Ukoliko vozite, izbjegavajte auto. Svi smo skloni uljenjivanju, nije to ništa strašno, ali ako ipak želimo da živimo zdravije i izgledamo bolje, ipak mora biti i malo odricanja.

 

Vježbe kod kuće:

 

Probajte da odredite neki dio dana za vježbanje. Neka na početku on traje jednu ili dvije vaše omiljene pjesme, prosto da vam se tijelo ne upali a i da vam se ne smuči sve ovo dok još niste ni započeli kao treba. Kasnije možete napraviti listu od 5,6, 10, pjesama,  koliko god osjetite da vam treba, i lagano vježbice uz muziku koju volite..

 

Dakle, poenta kućnog vježbanja je da vam prija.

 

E sad što raditi. Zavisi koji dio tijela želite da zategnete. Guza, noge, stomak, ruke? Od svega po malo..

 

Dolje su slike onih koje ja najčešćem radim, godinama, prilagođavam ih sebi, svom raspoloženju, vremenu, snazi u datom trenutku. Ali od njih ne odustajem nikad. Nema izgovora. Ljenjost ne dolazi u obzir.

 

Još ako se uz sve ovo pridržavate pravila iz našeg teksta "Doručak moj najbolji drug"   

 

http://www.mravinjak.me/savjeti/doru%C4%8Dak-moj-najbolji-drug.php

 

 

  ( pa redovno doručkujete , obilno i zdravo) na dobro  ste putu ka dobrom zdravlju i još boljoj liniji!

 

Autor: Jelena Vukić

Foto: Pinterest

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: