#Savjeti

KAKO IZABRATI IZMEĐU DVIJE SIMPATIJE?

 

 
 

Neodlučnost i dvoumljenje su sastavni dio našeg života, susrećemo se sa raznim odlukama i izborima.

 

Svaki izbor je težak, bio to: ljubavni, društveni, porodični ili poslovni. Izbori donose odgovornost, strepnju pa čak i razočaranje ako ne izaberemo ono pravo.

 

Tinejdžerske godine donose puno dvoumljenja pogotovo na ljubavnom planu, jer sa našim razvijanjem mijenjaju se naša razmišljanja, želje, mogućnosti i viđenje drugih osoba.

 

Nerijetko se dešava da nam se dopadne više osoba, najčešće dvije. Dolazimo u sukob sa svojim ražmišljanjima i ne vidimo pravo rešenje, već tako lutajući tražimo odgovor. A odgovor se krije u nama.

 

Kako izabrati ?

 

Najbitnije je sagledati kakvi smo to mi i šta bi nam najviše odgovaralo. Na papir staviti sve svoje vrline i mane, i uporediti sa  njihovim. Tako najbolje možemo uočiti međusobni sklop.

 

Prvo svoje izabrane simpatije treba dobro upoznati jer samo tako možemo doći do onog pravog partnera sa kojim želimo izgraditi vezu.

 

Nakon ovog razmatranja, pogledajte da li imate slične poglede na svijet, razmišljanja ili ciljeve, jer ako imate slične afinitete to je plus za vezu i oboje ćete težiti ka tom savršenstvu i perfekciji.

Iskrenost i povjerenje trebaju da su vam uvijek na prvom mjestu, jer sve nesuglasice kreću odatle.

Ali,  najbitniji savjet od svih ovih jeste SRCE, jer ono je ključ svega.

Ponekad je dobro slijediti njegove korake, jer da vas je prva simpatija zanimala u potpunosti i zadovoljavala sve vaše želje i stavove, ne bi ste tražili drugu.

Sve ono što vam se svidjelo u drugoj to prva ne posjeduje. Zato prevagnite ka drugoj. Ako vam se odluka ne čini pravom, jednostavno pomoću ovih činjenica pokušajte da pronađete tačan odgovor.

 

 

Autor : Ana Hiblović 

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: