#Savjeti

MARIJANA IMA PRIJEDLOG ZA NOVOGODIŠNJI MEJKAP!

Novogodišnji mejkap za noć koju išekujemo čitavu godinu vrlo je uzbudljiv jer hoćemo da pokažemo svu  svoju kreativnost i sve ono što smo naučili tokom godine..

 

Zato smo se obratili stručnjaku, profesionalnoj šminkerki Marijani Knežević..

 

Marijana podržava šminkanje  tinejdžerki od 16-18 godina(ne prije!),  i misli da je to jedinstvena prilika kada mogu  istaći svoju kreativnost i garderobom i šminkom, mogu da  se zaigraju bojama i stilovima, i u novogodišnjoj noći sa uživanjem  to zadovoljstvo i slobodu sebi  i  priušte.  

Ona napominje da to nikako ne znači da svoje godine treba da udvostruče šminkom već da zablistaju na jedan mladalački otmen i prefinjen način.

 Korak po korak..

 

Na čisto lice obavezno  nanesite hranljivu kremu, koja ne ostavlja masne tragove, dok  za novogodišnji makeup, toniranu kremu koju inače koristite možete zamijeniti tanjim slojem tečnog pudera u nijansi svog tena.

 

Treba obratiti pažnju da  nikako ne  bude  velike razlike između boje tena i boje pudera koji se nanosi, kao i da količina istog ne bude  kilogramima! 

Kako bi se zadržala trajnost pudera i besprijekoran izgled lica, možete nanijeti  praškasti puder u tanjem sloju. Tako će vam sve sitnice koje ste sakrile ostati sakrivene do kraja provoda! 

 

Da  bi ste istakle jagodice, bronzer i rumenilo neka budu takođe prirodnije i  svetlucavije strukture(da ne kažem puni šljokica), jer novogodišnji make up dozvoljava da sijamo sijamo sijamooooo!

 

Ukoliko želite da istaknete oči ajlajnerom,  kao podlogu predlažem bjeličastu ili neutralnu sjenku, a na usne mogu doći razne nijanse tamnijih karmina koji su trenutno jako popularni.. 

 

Ako se ipak odlučite za jaču šminku na očima, predlažem smokey eyes bakarnih i bordo tonova, dok na usne onda idu neutralnije boje karmina.

 

 

Za svječaniji makeup kao što je novogodišnji ne možemo izbjeći glitere, šljokičave, pigmente koje možete nanijeti u nijansi odabrane senke i u skladu sa nakitom koji ćete nositi.

 

Za mlađe tinejdžerke, ne preporučujem sve gore navedeno, pogotovo ako imaju problematično lice. Savim dovoljno će biti da nanesu toniranu kremu, maskaru i svjetlucavi sjaj na usne. Ne brinite, vaše vrijeme za šminkanje tek dolazi!

 

 

 

Svim tinejdžerkama i tinejdžerima ( i roditeljima koji prate šta se to ovdje dešava) želim srećnu Novu godinu, da zablistaju  svojom kreativnim makeup-om, i da ne zaborave da ljepota prije svega dolazi iznutra. 

 

Puno sreće u 2018. godini  želi vam šminkerka Marijana Knežević.

 

 

Autor: Marijana Knežević

Foto: Marijana Knežević

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: