#Savjeti

NE OSTAJTE PREDUGO U MOKROM KUPAĆEM!

Znam da uvijek sa podsmjehom gledamo starije ljude koji izađu iz vode i brže bolje se obmotavaju peškirom i lome i savijaju ne bi li se što prije presvukli..

 

Da li ste se ikada zapitali što to njima smeta a nama ne?

 

Mada moramo priznati da i nije neki osjećaj sjedeti u mokrim gaćicama, ili mokrom gornjem dijelu sa dvije fleke na majici i ostavljati slane otiske gdje god da pođemo..

 

Evo nekoliko razloga  zbog koji bi uvijek trebalo da imamo kupaći viška na plaži:

 

Kupaći su napravljeni od sintetike koja kada je vlažna predstavlja pravi rasadnik bakterija. One najbolje uspijevaju na toplim i vlažnim mjestima, pa dugo držanje mokrog kupaćeg na sebi, iako djeluje bezazleno, može vrlo da vam pokvari odmor ili čitavo ljeto.

Prvo, koža na preponama može da se iziritira i zacrveni, ph faktor vagine može da se poremeti, da ne govorimo o upali bešike ili čak bubrega.

 

Vožnja čamcem u predvečerje, kada sunce više nije jako,  dok se vi izležavate na pramcu u mokrom kupaćem, dobar je put ka upali.. Jer hladno i mokro vode samo ka jednom. 

 

Dalje, šetnja posle plaže i eventualni šoping neće doći u obzir, jer će vas prodavci mrko gledati , možda vam čak neće ni dati da probate stvari iz straha da ih ne isflekate..

 

Kako biste sve  ovo izbjegli  tokom dugo iščekivanog odmora ili leta ak živite na moru, ne bude lijeni i ponesite sa sobom na plažu rezervni kupaći kostim, ili  pamučni veš, koji ćete obući odlazeći sa plaže na ručak, ili u dužu šetnju.

 

I još  jedan savjet  – nakon izlaska iz vode ne zaboravite da odete pod tuš, i isperete osjetljive delove tijela čistom vodom. Koža vas neće zatezati, majica vas neće peckati i moćićete pravo u noćni život!

 

Autor: Jelena Vukić

Foto: Youtube

 

 

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: