#Savjeti

NEKOLIKO SAVJETA O ŠMINKANJU ZA POČETNIKE

Ako ste pravi početnik u korišćenju šminke, uvijek je korisno da nađete savjete primjerene vašem znanju i iskustvu.

Svi smo imali svoje nespretne početke.. Samo kad se sjetim..

Zato smo i skupili nekoliko savjeta kako bi olakšali vaše početničke dane..

 

1. PAZITE NA TEN

Prvi savjet o šminkanju za početnika se najviše tiče tipa vašeg tena, tj kože .

Prije nego što krenete da birate komade šminke i proizvode za hidratantnu njegu, morate da saznate koji vam je tip kože i kako reaguje na neke proizvode koje želite da koristite..

Nije sve namijenjeno za svaki tip kože, i upravo zbog toga postoje testeri za skoro svaki proizvod.

Probajte pa kupite!

 

2. HIDRIRANOST

Naš drugi po redu savjet za početnike je hidrantna  njega! Upravo zbog toga je važno da umijete da prepoznate vaš tip kože.

Da li imate masnu ili kombinovanu?

Da li vam treba masnija ili hidrantnija krema?

Kada to saznate, moćićete da odaberete savršenu hidrantnu njegu za kožu, čiji je pravi odabir osnova za postojanost sve ostalog što ćete kasnije nanijet na lice!

 

3. PODLOGA

Sljedeći korak je prajmer (podloga za šminku)

Prajmer zapravo služi da održava vašu šminku svježom i postojanom tokom čitavog dana.

Moramo se osvrnuti na savjet iznad i uputiti vas u neku parfimeriju gdje ćete na ruci isprobati koji vam prajmer najviše prija..

 

4. ODABERITE SVOJU NIJANSU

Jedan od najkorisnijih savjeta o šminkanju za početnike je odabir adekvatne nijanse pudera.

Potrebno je da odaberete nešto što će se  savršeno slagati sa bojom vaše kože, tako da prilikom nanošenja pudera ne bude oštrih prelaza.

Opet vas šaljemo na dio sa testerima gdje treba strpljivo da isprobavate najbolju nijansu za vaše lice.

 

5. KOMPAKTNI ILI TEČNI PUDER

Da li je bolji kompaktni ili tečni puder? Ovaj savjet se odnosi na pitanje ličnog izbora i osjećaja..

Ja prednost dajem kompaktnom, ali mi se dopada i preciznost koju daje tečni..

Sad čak postoje i neke „između varijante“.. Morate probati oba da biste vidjele šta vam više prija koži..

 

6.BRONZER

Ako ste početnik, bronzer vam se može učiniti malo komplikovanim za nanošenje. Moj savjet je da pronađete odgovarajuću nijansu i da ga nanosite u malim količinama..

Natapkajte malo na obraze, čelo i nos i dovoljno ćete istaći vaše crte lica.

 

7.RUMENILO

Djevojke,  kada je rumenilo u pitanju, zapamtite jedno: pronađite nijansu koja se uklapa sa vašom bojom kože (ne odskače previše) i nemojte nanositi u debelim slojevima.

Nekada je manje više!

 

8.MASKARA

Ponekad je maskara sve što vam treba! Ja volim da eksperimentišem i probam razne proizvođače. Kod maskare je najbitnije da je postojana i da fino izvlači trepavice i kada ste u žurbi umije da bude jedina stvar koju ćete staviti i djelovati svježije, pogotovo ako ste svijetle puti..

 

9. OLOVKA ZA OČI

Ponekad je lakše našminkati se olovkom za oči. Izvući liniju uz oko pa je razmazati, nekada je lakše nego satima sjenčiti bez ikakvog efekta.. Mačkasti izgled, iskošena linija.. Sve vam je to na raspolaganju dok isprobavate što vam najbolje stoji..

 

10.ISTAKNITE BOJU SVOJIH OČIJU

Postoji hiljadu načina da istaknete svoje oči. Počnite od toga koje su boje i koje se boje sa njom slažu. Nije teško. Dakle kao da kombinujete odjevnu kombinaciju..

 

11. OBRVE

Ponekad je pored maskare dovoljno samo dobro očešljati i blago iscrtati obrve. Nećete vjerovati koju promjenu to može izazvati u vašem izgledu.

Kada na jagodice pri tom dodate i malo rumenila, djelovaćete prirodno i svježe! Boja obrva uvijek treba biti za nijansu tamnija od vaših prirodnih kako bi ljepše istakla oči..

 

12. ŠLJOKICE

Kada još uvijek nemate dovoljno iskustva sa sjenčenjem i nijansiranjem očiju, izaberite jednu boju sjenke sa šljokicama, nanestite je na donji dio gornjeg kapka i efekat će biti sjajan. Ivice nanošenja ublažite nekom sjenkom blagog sjaja i nježne boje i djelovaćete kao da vas je šminkao profesionalac!

 

 13.NE ZABORAVITE VRAT

Jedan od savjeta o šminkanju koji se često preskače, jeste vrat. Kada nanosite puder, nikako ne zaboravljajte vrat! Smiješno djeluje kada su vam vrat i lice u dvije boje, zar ne!

 

14. ZAVRŠNICA NAKON NANOŠENJA PUDERA

Dok prajmer čini da vam šminka stoji na mjestu i ne razmazuje se, dobar puder na kraju šminkanja će sa vašeg lica ukloniti suvišan sjaj! Nemojte samo pretjerati da ne biste djelovali kao da ste zaronili glavu u džak brašna!

Ovo je ključan korak ako želite izbjeći masno lice i razmazivanje šminke.

 

15. RUŽ

Iskreno, nikada nisam bila ljubitelj ruževa.. Imam ih dosta ali ih rijetko koristim.. Ipak, vas ništa ne košta da ih isprobate.. Ima ih različitih boja, tekstura, postojanosti.. Igrajte se.. Probajte..

 

 16. SJAJNO ILI MAT?

To je stvar vaše odluke i trenutnog raspoloženja, da li će vam usne biti sjajne iili mat..

 

17. OLOVKA ZA USNE

Mnoge djevojke pogrešno koriste olovku za usne. Ona služi da se ivice usana uokvire u nijansi usana ako koristite providan sjaj, ili u nijansi ruža ili sjaja u boji da se nebi razmazivali. Ako želite mat efekat usana, kupite ruž jer će bojenje usana olovkom da izazove nelagodan osjećej suvoće i dovešće do pucanja..

 

18. SJAJ ZA USNE

Sjaj za usne je moj izbor! Volim sve što se sjaji, što daje osjećaj mekanosti i fino miriše.. Za sve djevojke koje ne vole ruž kao i ja, sjaj je pravi izbor!

 

 

Nadam se da smo malo pomogli. Sad pravac vježbanje, jer kao kod svih stvari u životu, vježbanje čini da stvari budu savršene ili što bi se reklo PRACTICE MAKES PERFECT!!

 

Autor:Jelena Vukić

 

 

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: