#Savjeti

ONO SI ŠTO OBJAVLJUJEŠ NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, ZATO DOBRO PAZI

Kada si vlasnik privatnog profila na nekoj od mreža, nisi ni svjestan da ono što objavljuješ mnogo govori o tebi.

 

Oni koji to rade prečesto i neumjereno, zaslijepljeni svojim egom, ne razmišljaju da zapravo „smaraju“ svoje pratioce, pokazuju upravo taj ogromni ego željan pohvala, divljenja i odobravanja, ne shvataju da je svaki post ustvari „hvalisanje" na sva usta, i da pored tužne slike o svom očigledno niskom samopouzdanju, zauzvrat jedino dobijaju lajkove onih pratitelja kojima je žao da zaobiđu još jedan naporni post, i koji nemaju nerava da svom sajber prijatelju objasne da pretjeruje na sve moguće načine..

Gdje sam ja to otputovao, blago meni!

 

Umjesto da dušom upijaju mjesto na kome se nalaze(povod nebitan), mnogi se usresrijede da svoje pratioce obavijeste da su otputovali, jer ako nisi obajvio kao da nisi ni bio, jel?

 

Dalje, umjesto da se opuste i uživaju u mjestu koje su  posjetili, oni su previše zauzeti i opterećeni time kako će to predstaviti na mrežama, koju će zanimljivost zabilježiti, koliko će originalni biti.

 

Alo, stanite malo, ostavite i drugima da otkrivaju ljepote ovoga svijeta!

 

Vašu očaranost dijelite kometarišući ono što ste vidjeli sa ljudima koji su sa vama ili onima koji željno iščekuju vaš povratak sa puta.

Nas ostale, ako već imate tu potrebu da dijelite svoj život na ovaj način, suptilno , sa fotografijom ili dvije obavijestite da ste na nekom čarobnom mjestu, i pustite nas da zamišljamo kako uživate. U suprotnom utisak o vama je da vam nije ni važno gdje ste, da vam je stalo jedino do „lajka“, da propuštate suštinu brinući o formi koju će neko svajpovati u nano sekundi jer više za vas nema vremena ni živaca..

 

Ovo naravno ne važi za travel blogere i njihove profile !

 Kako ja jedem dobru hranu, blago meni!

 

I dalje ne razumijem tu potrebu da se fotografiše, a sad i objavljuje sve što se jede. Kada vam profil izgleda kao katalog za ketering!

 

Naravno, ok je da se uslika neki neobični aranžman hrane i sl, ali svakodnevno postovanje super fancy obroka?

 

Ma daj! Što vi poručujete? Da ste mnogo gladni? Da ćete jesti nešto skupo? Da imate novca? Da treba da nam krene voda na usta? Izazivate zavist svojim super prebogatim životnim stilom? Od mene, samo jedna riječ: Bljak!

 

Opet se kao i kod putovanja ističe ego, izražena sujeta, potreba za odobravanjem i pohvalom, a trenuci koji se tom prilikom gube idu u nepovrat zauvijek.

Ja zdravo živim i redovno vježbam! #teretana

 

Mislim da je super kada se čovjek okrene sebi, riješi da se promijeni, uljepša a prije svega živi zdravo.

 

Obavještenje o vašoj odluci da se na ovaj način posvjećujete sebi je skroz ok. Kao i post prije i poslije, na kom će se vidjeti rezultati vašeg rada.

 

Ali zatrpavanje profila slikama sebe iz svakog ugla?!

 

Opet Ego stupa na scenu željan potvrde. Budite samom sebi potvrda i izvor svog ličnog zadovoljstva!

Pa imate oči, vidite da izgledate dobro, zbog čega onda svakodnevno tražite da vam to potvrde prijatelji i pratioci?!

 Vidite, vidite šta ja imam!

 

Imate 4 godine?  Hvalite se ekipi iz vrtića?

 

Mislim, svi se moramo obući, jel? Isticanje robnih marki, i pravljenje profila koji liče na katalošku prodaju.. Nikako..

 

Dajte osmijeh, trenutak sreće koji vam oči ne mogu sakriti. Slikajte radost, ono što je kameri teško da zabilježi.. Ali ne.. Novo, firmirano, skupo.. Vidite svi i divite se.. Ponovo!

Oni koji imaju stila i osjećaja za mjeru obućiće nove patike, slikaće se dok skaču od sreće, bez hashtaga #balenciaga i usmjeriće vašu pažnju na divnu atmosferu kojom im slika odiše!

 

O fotografisanju ispred skupih TUĐIH automobila ne bih ni da počnem.. Osim ako je u opisu slike izražena iskrena želja za jednim takvim jednog dana.. Onda opraštamo!

  Selfie, selfie, selfie, selfie...

 

Dokle?

Ja razmijem potrebu da se naše lice istraži, da kada  eksperimentišemo sa novom šminkom  sate provedemo proučavajući fotografiju na kojoj smo( u svoja 4 zida) , ali objavljivanje milion različitih selfija, pa kao skromno zahvaljivanje na komplimentima dok potajno gorite od želje iščekujući da vidite koliko će ovaj put biti lajkova.. Pretužno..

A što je sa ljepotom iznutra? Ima li je? Važna li je?

Uglavnom, moj zaključak - ljudi nemaju mjeru. Ni u čemu. Sujete su svima kao kuće. Živi se lažni život koji vapi za lajkom, i ostaje praznina ako isti izostane.

 

A šta je sa suštinom? Sa pravom srećom iznutra, zadovoljstvom  sobom? Ona valjda više nije ni važna. Važan je utisak koji se ostavlja i reakcije na njega.

 

Zato razumijem sve one koji nemaju lične profile ili imaju ali objavljuju povremeno, interesantno, sa mjerom i ukusom, ili ne objavljuju uopšte, čuvajući svoju život za one odabrane srcem kojima će poslati sliku na viber ili whatsup, a ostalima poručujem da kad nema suštine, svaka forma prije ili kasnije izgubi smisao i prestane da zadovoljava.  A šta tad?

 

Autor: Jelena Vukić

Foto:Pinterest

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: