#Savjeti

UPOMOĆ! TELEFON MI JE PAO U VODU!

Zvuči poznato?

Svakom četvrtom korisniku pametnih telefona uređaj je bar jednom pao u WC šolju ili u kadu ili u more… Kako, dakle, spasiti mobilni kad ti slučajno “zapliva” i totalno se pokvasi? Prati ovih nekoliko trikova…

 

Izvadi SIM karticu iz telefona

 

Upravo si izvuko/la mobilni iz vode? Odmah isključi uređaj i izvadi SIM karticu. Važna je svaka sekunda jer se može dogoditi kratak spoj.

 

Pirinač je spas

 

Uzmi posudu koju možeš dobro da zatvoriš i napuni je suvim pirinčem. Stavi unutra svoj isključeni pametni telefon tako da je u potpunosti zatrpan pirinčem i dobro zatvori posudu da ne ulazi vazduh.

 

Samo strpljivo

 

Mobilni tako nekoliko dana ostavi u posudi s pirinčem. Pokušaj ponovo da ga uključiš najranije nakon 48 sati. Ako uređaj i dalje ne možeš da uključiš, ostavi ga u pirinču još nekoliko dana.

 

Strogo zabranjeno:

 

 

Sušenje fenom

 

Znamo da si u šoku i da ne možeš da zamisliš nekoliko dana bez pametnog telefona. Ali sušenje fenom može da napravi još veću štetu. Voda može da prodre dublje u uređaj i uništiti ga zauvijek…

 

 

Spajanje na punjač

 

Ponekad se telefon odmah isključi, čak i ako je samo na sekundu pao u vodu. Nikako nemoj da ga priključiš na punjač. To će prouzrokovati kratki spoj i telefon će zauvijek biti izgubljen.

 

Izvor: http://hejmagazin.rs/

Foto: Getty Images/Guliver

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: