#Šta se čita

DA ČITAMO I PRIČAMO - OBJASNI MI- KNJIGA ZA ZANATIŽELJNE OSNOVCE I NJIHOVE RODITELJE

Nismo baš bili sigurni za koga je tačno ova knjiga, ali, listajući je, došli smo do zaključka da je za djecu u pred pubertetskoj fazi ali i za roditelje te djece!

 

Djeca uvijek imaju mnogo pitanja o svemu, a posebno interesantan period je kad počne da ih zanima njihovo tijelo, kako su nastali, i sve drugo vezano za intimne odnose. Ova pitanja vrlo često izazivaju nelagodu kod roditelja , pa nije loše da ovu neobičnu knjigu pročitaju i stariji i mladji ukućani!

 

Molimo čitaoce starijih razreda da ne prevrću očima na ovo „osnovce“, već da razgovaraju sa svojim roditeljima o svemu što ih zanima na ovu temu. Znamo da sigurno znate dosta, ali ne znate sve. Razgovarajte sa roditeljima, informišite se.

 

101 iskreno dječje pitanje o tako uzbudljivoj temi.

Da li baka može dobiti dijete?
Da li se dijete može začeti svaki put kada imamo seks?
Koliko spermatozoida može proizvesti muškarac?

 

Ovo su samo tri od hiljade anonimnih pitanja koja su djeca zapisivala na ceduljice i odlagala ih u kutije. Pitanja su postavljali znatiželjni osnovci.

 

Odgovoreno je na sto jedno izuzetno zanimljivo, pronicljivo i iskreno pitanje.

 

Ovo nije priručnik kakav ste navikli da viđate u knjižarama. Možda je baš zbog toga ova knjiga uzbudljiva, zabavna i važna.

 

Šta djeca zaista žele da znaju o seksu i usuđuju se da nas pitaju.

 

 

Laguna.rs

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: