#Šta se čita

NOVA KNJIGA ZA TINEJDŽERE! „POČETAK NEČEG VELIKOG“

Nesigurnost, odustajanje, konflikti sa roditeljima, profesori, škola, dosada, prve strasti i ljubavi, skrivena i javnja pitanja, životni izbori. Uklapanje, još češće neuklapanje, sukobi sa sobom i svijetom oko sebe, jednom riječju- odrastanje. Sve ove teme srećemo u novoj knjizi za mlade, „Početak nečeg velikog“, višestruko nagrađivanje autorke Ivane Lukić.

 

Svijet jedne tinejdžerke podijeljen na dvije stvarnosti Ivana Lukić je prikazala kombinujući dva kratka zapisa: jedan metaforičan, snen i neuhvatljiv, dok je drugi jasan „vidljiv“ i sastavljen od slika svakodnevice.

Prožimanjem i preplitanjem nježnog i poetičnog sa običnim i realnim ove stvarnosti se dopunjuju, uzajamno objašnjavaju i sklapaju jedninstvenu sliku, koja nam iz posebne perspektive predstavlja odrastanje mladih u današnje vrijeme.

 

Poetične ilustracije Marice Kicušić doprinose neobičnoj atmosferi ove knjige, u kojoj čitalac „plovi“ između svijeta stvarnosti i svijeta imaginacije.

 

Ivana Lukić radi kao školski psiholog u XIV beogradskoj gimnaziji. Koncipira i vodi kreativno-psihološke radionice, a takođe je edukatorka i organizatorka mnogih dječijih kampova.

Njena knjiga" Igra odrastanja "dobila je nagradu „Neven“ za najbolje djelo iz oblasti popularne nauke za 2014., a knjiga "(Ne) pitaj me kako sam" ,nagradu „Politikinog zabavnika“za najbolje književno djelo za mlade objavljeno u 2015. godini.

 

Izvor: kreativnicentar.rs

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: