#Savjeti

KAKO ZAPOČETI RAZGOVOR SA SIMPATIJOM I NE POGRIJEŠITI?

Razgovor s ljudima koje ne poznajemo uvijek je do neke mjere stresan, ali kad ti se taj stranac pri tome još i sviđa – nastaju naizgled nepremostivi problemi.

Koliko si puta želio/željela prići nekoj djevojci/dečku i započeti razgovor, ali tijelo se udrveni i oteža, a u glavi ti počne zujati i imaš osjećaj da bi sve što bi uspio/uspjela da kažeš zvučalo poput nekog davno izumrlog jezika?

Nauka se iz tog razloga pozabavila konkretnim emprijskim iskustvima velikog broja ispitanika oba pola i došla do zanimljivih podataka.

Istraživanje provedeno na Univerzitetu na Aljasci ispitalo je uspješnost tri načina pristupanja, odnosno prvog koraka zavođenja osobe koja je ispitanicima bila privlačna, pa su na taj način otkrili i s javnošću podijelili formulu za najbolju priču.

Između:

a) jeftine fore: "Mora da su ti roditelji teroristi, jer ti si prava bomba!"

b) umjerenog, jednostavnog prilaženja: "Što misliš o ovom bendu?" ili "Sviđa li ti se ovo mjesto?"

i c) direktnog pristupa: "Sviđaš mi se, mogu li te častiti pićem?"

 

Istraživanje je pokazalo da muškarci u velikoj mjeri preferiraju direktan pristup, dok žene više vole umjereno prilaženje i postepeno upoznavanje.

 

Moramo primjetiti da ovi problemi ne muče samo mlade osobe, već i da veliki broj odavno odraslih muči istu muku.

Pa koliko ste scena u filmovima samo vidjeli kada se glavni lik izgubi kada treba da priđe nekome i izusti nešto smisleno..

 

Ovo što je istraživanje pokazalo jasno nam govori da momci ne vole da gube vrijeme i da im je prosto lakše što je pristup konkretniji, jer je tako sve jasno(šta posle biva, ko zna..a nije ni važno)..

 

Dok djevojke vole da budu osvajane lagano, kako bi kroz taj  proces upoznale udvarača i odlučile da li će se ili ne, upustiti u avanturu..

 

 

Nije iznenađujuća činjenica da je dio  ispitanika izjavio kako im se sviđa opcija jeftinih fora i da ih rado vole čuti prilikom upoznavanja s novom osobom. To možemo obrazložiti time da i glupa fora razbija neprijatnost, jer se nakon nje obično svi smiju ili nešto prokomentarišu, pa ona takođe može biti dobar upad iako na prvi pogled uopšte ne djeluje tako..

Međutim, ukoliko tražite najsigurniji pristup osobi koja vam se sviđa, radije pokušajte s frazama poput: "Sviđa li ti se muzika?", "Dolaziš li često ovdje?", "Kakvu vrstu filmova inače voliš?" i slično.

Nešto što ima veze sa mjestom, prilikom, atmosferom u kojoj se nalazite. Mislim da je takođe bitno da djelujete iskreno, jer iako je ta fraza samo upad za dalju priču, lijepo bi bilo kada bi osoba kojoj se obraćate stekla utisak da vas zaista zanima odgovor na postavljeno pitanje..

 

Uz sve to, probajte da djelujete opušteno ali ne blentavo, samouvjereno ali ne uobraženo..

 

Uostalom, probajte sve tri pa javite kako je prošlo..

 

Autor: Jelena Vukić

 Izvor: Teen385.com

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: