#SOS

TINEJDŽERSKI DANI - IZ MUŠKOG UGLA - PIŠE: AMIR SOKOLOVIĆ

- I ja sam imao problema kao klinac i mislio da je meni baš u tom periodu najteže. I bilo je teško i novo i novi izazovi sa učenjem, društvom, školom, aknama na licu, prvim zaljubljivanjem, stidom i još ko zna čim, ali sada iz ugla kada sam prešao trideset i neku vidim da su to bile slatke muke. 

 

U svakoj školi imate "glavne face" oni koji dižu masu, koji su spremni da se potuku i po cijenu ukora, kažu ono što misle pa nekad i ako baš i ne misle tako, rećiće. Oni zbog kojih se saziva roditeljski ili kažnjava većina.

 

Nikada mi nisu bili uzori, ja sam bio suprotnost od njih i opet sam uspio, bio sam bolji u svemu a ako ćemo iskreno i curice više vole momke koji su tihi i dobri. 

 

Kad sam  već kod curica, simpatija i ljubavi, to se javlja baš u razredu ma koja škola bili ili koliko imali godina. Gledanje, smješkanje, dopisivanje ili poruke preko najboljeg druga, drugarice...Pa onda dolazi onaj omiljeni dio tj. eskurzija i mastanje kako npr u Parizu gradu ljubavi šetate pored nje koja vas gleda zaljubljenim ocima. Znate...curice je lako osvojiti samo treba da se porudite da pokažete onu romantičnu stranu i da budete iskreni i kažete ono sto osjećate u stomaku svaki put kada je vidite a one...one će vam uzvratiti najbolje sto umiju. 

 

I znam da ima dosta vas koji misle da upravo akne koje imate na licu ispisuju jedno veliko "NE" po njemu ali nije tako...pogledajte malo bolje skoro svi mi pa i danas imao po koju. Period puberteta je prolazan kao i one...

 

I djevojke ih imaju samo što ih viješto prekriju puderom a mi muškarci smo hrabri pa se nosimo onako muški sa njima. 

Cigarete? Hm...Ja nikada nisam imao zelju za konzumiranjem duvana i bio sam jedan od rijetkih kako u osnovnoj tako u srednjoj školi i nisam bio manje bitan ako nisam pušio vec sam imao problem manje.

Pitate se koji? Pa onaj najveći , problem kada dodjete kuci i mama ili tata osjete dim na vama ili oko vas. Onda slijedi pretres, ribanje i priča koja traje satima. Znam da niko to ne želi. 

O mojim tinejdž danima bih mogao da pišem satima ali idemo dio po dio...

I znam da današnji roditelji teško razumiju odrastanje svoje djece ali klinci žive sa novim tehnologijama i bore se za novitete ali isto tako uvjek poslušajte savjete starijih od vas, bili oni roditelji, rodjaci, komšije ili poznanici. 

 

Zapamtite da je pubertet raskrsnica izmedju svijeta dijetinjstva i svijeta zrelosti. Prelazak preko ove raskrsnice je proces koji  traje godinama zato budite pametni i imajte obostrano razumjevanje... do sledeće price, čitamo se. 

 

 

Autor : Sokolovic Amir 

instagram/Sole_mne

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: