#SOS

ZAŠTO JE PONEKAD TEŠKO BITI TINEJDŽERKA?

 

 

1. Niko te ne doživljava ozbiljno

 

Kad si tinejdžer rijetko ko te doživljava ozbiljno, a roditelji sigurno nisu jedni od njih. Za njih ćeš uvijek biti njihova mala djevojčica, neko koga treba da štite i o njemu brinu 24/7.

No, kao da već nije teško biti tinejdžer, još je gore biti TINEJDŽERKA. Roditelji ti stalno zvocaju, brane izlaske, postavljaju 'policijski čas' kad je tvom bratu dozvoljeno  da ostaje napolju koliko god želi. Znamo da je to nepravedno, ali je nešto na što se moraš navići jer će se uvijek događati. I, da, samo zato jer si DJEVOJKA.

 

 

 

2. Ranije si se razvila

 

I dok druge djevojke jedva čekaju da im izrastu grudi, ti si ih već dobila i nije ti nimalo prijatno. Svi znamo koliko su promjene teške, pogotovo kada se one nalaze NA TEBI. Kao da to već nije grozno samo po sebi, još su gori neukusni i nepristojni komentari momaka koji su sve samo ne duhoviti, a vrlo vjerovatno se ne osjećaš najugodnije. Nažalost, ovdje ti ne možemo previše pomoći, samo ti savjetujemo da prihvatiš svoje tijelo i budeš zadovoljna s oblinama koje imaš. Jednog dana  ćeš  zbog njih biti srećna, vjeruj nam.

 

3. Osjećajna si, i to jako!

 

Pubertet je vrijeme koje donosi mnogo promjena, pogotovo kod nas djevojaka. Jedna od takvih promjena jeste i prevelika osjećajnost. Sve nas pogađa, rasplačemo se oko svake sitnice i zbog toga ispadamo prave cmizdravice, pogotovo pred momcima.  Sad znaš da imaš jaaaaako dobro objašnjenje za svoje promijenjivo ponašanje.

 

 

 

4. Govore ti da si 'drama queen'

 

Momci jednostavno nemaju pojma koliko mi djevojke brinemo o svakoj običnoj sitnici, i to potpuno nesvjesno i nenamjerno. O nekoj stvari možemo razmišljati danima, razbijati glavu najvećim glupostima zbog čega nije ni čudno što ispadamo prave 'drama queens'. To ti posebno može biti iritantno sad kad si još tinejdžerka jer misliš da nisu sve djevojke takve. E, pa jesmo, to nam je u krvi i tu nema  pomoći. 

 

 

 

5. Tvoje tijelo nije 90-60-90

 

Ovo su navodno "idealne proporcije" žene, ali razmisli o tome da se ti još razvijaš i tvoj trenutni izgled, odnosno proporcije nisu pravo stanje stvari. Osim toga, zašto  uopšte i treba da  imaš ove proporcije kad odrasteš?

Lijepa si baš ovakva kakva jesi, nemoj se obazirati na okolinu ili na djevojke s Instagrama ili Facebooka... Te fotke ionako većinom nisu stvarnost, nego samo rezultat oooooodličnog photoshopa!

6. Meta si ogovaranja

 

I dok je nekim djevojkama odlazak u školu super iskustvo, za tebe to predstavlja pravo mučenje jer si meta 'zločestih cura'? Sigurno si gledala film 'Mean girls' pa jako dobro znaš o čemu govorimo. I mi jako dobro znamo koliko tinejdžeri ponekad mogu biti zli, pogotovo djevojke koje su zbog bilo kojeg razloga ljubomorne ili ljute na tebe. Nemoj se obazirati na stvari koje govore o tebi, to ionako više govori o njima nego o tebi. 

 

 

 7. Užasno si sramežljiva

 

Biti tinejdžerka često može značiti da si jako sramežljiva, crveniš se u svakoj neprijatnoj situaciji te se nikako ne možeš opustiti pred svojoj simpatijom ili prilikom izlaganja pred cijelim razredom. Ne moraš brinuti jer to je samo privremeno. Samopouzdanje je nešto što se stiče s vremenom i godinama pa  nimalo nemoj da brineš ako trenutno nisi dovoljno sigurna u sebe. 

 

 

 8. 'Oni dani u mjesecu' su ti preeegrozni

 

Haha, ovo svi razumijemo i saosjećamo s tobom. Neke djevojke su prave sretnice i 'oni dani' im prolaze bez većih problema. No, ako si ti među onim nesretnim djevojkama koje za vrijeme menstruacije doživljavaju pravu agoniju, trpe bolove, imaju česte promjene raspoloženja i sve ostale neugodnosti koje dolaze s tim, sigurno znaš koliko je to neugodno. Drži se!

 

 

 9. Promjene raspoloženja su česte

 

Često ti se dogodi da se osjećaš tužno, ljuto, razdraženo, usamljeno, I sve to bez nekog posebnog razloga? Za to ne moraš da kriviš sebe nego hormone koji su glavni razlog tvojih promjena raspoloženja. 

 

 

Izvor: Teen385.com

Foto: Pinterest

 

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: